Sygdomme

Morgenmad ideer til nogen med svangerskabsdiabetes

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du er gravid eller håber at blive gravid, kan du være bekymret over en mulig komplikation - svangerskabsdiabetes. Denne midlertidige tilstand udvikler sig, når en kvindes krop bliver resistent overfor insulin, der produceres af hendes bugspytkirtlen, hvilket får blodsukkerniveauerne til at stige over sunde niveauer. Det påvirker omkring 18 procent af graviditeterne, ifølge den amerikanske diabetesforening. At ændre din kost kan hjælpe med at kontrollere svangerskabsdiabetes. Vær opmærksom på morgenmad - det første måltid på dagen - kan starte med en god spiseplan. Kontakt din læge eller en registreret diætist for at få hjælp til at udvikle den bedste kost til din graviditet.

Vælge kulhydrater

Hele korn korn og frugt. Fotokredit: Picsfive / iStock / Getty Images

Din krop nedbryder kulhydrater til glukose, så kulhydrater har en direkte indvirkning på blodsukkerniveauet. At vælge de rigtige typer carbs til morgenmad hjælper dit blodsukker stige langsomt og støt, uden piggerne, der kræver masser af insulin. De bedste valg er rige på fiber, hvilket hjælper kulhydrater med en lav til moderat effekt på blodsukker. For eksempel har en morgenmad, der indeholder en helkornet korn, såsom klidflager eller en fuldkornsmuffin, tendens til at hæve blodsukkeret langsomt. Havrekli er et godt valg på grund af dets højfiberindhold, som også understøtter gastrointestinal sundhed.

Tilsætning af mejeriprodukter

Brug smør sparsomt. Fotokredit: Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Mejeriprodukter indeholder kulhydrater, men bidrager stadig til en sund morgenmad, når de anvendes i moderation. Tilsæt mælk eller yoghurt til din morgenmad, men University of California Medical Center anbefaler at forbruge kun 1 kop mejeriprodukter ad gangen for at holde blodsukkeret fra spiking. Vælg fedtfattige versioner til at styre dit indtag af mættet fedt, hvilket kan bidrage til høje niveauer af blodcholesterol. Hvis du bruger smør, spred det tyndt eller skift til et fedtfattigt spredning.

Plukker frugter

Bananer er opløselige fibre. Fotokredit: Anna Kucherova / iStock / Getty Images

Frisk frugt er generelt en sund mad, men det kan bidrage til hurtige stigninger i blodsukker. Ved morgenmaden skal du vælge typer, der er højt i opløselig fiber, som i løbet af fordøjelsesprocessen danner en gel, der nedsætter glukoseoptagelsen i dit blod. Frugter rig på opløselig fiber omfatter bananer, æbler, pærer og bær, såsom jordbær og blåbær. Skiv eller drys dem på korn eller tilføj dem til hjemmebagte muffins og brød. Undgå frugtsaft, fordi de mangler fibre og er relativt høje i simpelt sukker, hvilket øger blodglukoseniveauet.

Tilsætning af proteiner og grøntsager

Æg til morgenmad er et godt protein. Fotokredit: Jupiterimages / Polka Dot / Getty Images

En kvinde med svangerskabsdiabetes bør spise to til tre portioner protein om dagen, anbefaler American Diabetes Association. At have et æg til morgenmad hjælper med at opfylde dette mål; Du kan tilføje ikke-stivelsesholdige grøntsager som hakket peber, courgette eller broccoli til at lave en omelet. Eller du kan forbruge legumes som linser, sorte øjne eller sorte bønner, til protein til morgenmad. Selvom bælgfrugter indeholder stivelse, hjælper deres højopløselige fibre med at holde blodsukkerniveauerne stabile.

Pin
+1
Send
Share
Send