Sport og fitness

Power vs Artistic Gymnast

Pin
+1
Send
Share
Send

Gymnastik kræver exceptionel atletisk evne, der er afhængig af styrke, udholdenhed og fleksibilitet. Disciplinen skiller sig ud fra mange andre sportsgrene, dog i sine unikke æstetiske krav; Udover den fysiske dygtighed vurderes gymnaster på deres kunstneri. Inden for det bredere område af gymnastik kan atleter specialisere sig i kunstnerisk gymnastik, en internationalt anerkendt disciplin, der fokuserer på de kunstneriske og tekniske aspekter af udfordrende gymnastikfejder. Gymnaster kan også beskrives som enten kunstneriske eller magtudøvere som en subjektiv beskrivelse, alt efter deres primære styrke og tilgang til sporten.

Gymnastik Basics

Som defineret af USA Gymnastics kan USAs styrende organ for sporten, gymnastikken opdeles i fire grundlæggende kategorier: kunstnerisk gymnastik, rytmisk gymnastik, akrobatisk gymnastik (eller "acro") og trampolin og tumbling. Kunstnerisk gymnastik omfatter mange af de mest kendte arrangementer, herunder gulvøvelse, pommelhest, ringe, vandrette stænger, hvælving og parallelle stænger. Både mænds og kvinders hold konkurrerer i OL, den store konkurrence for sporten. Rhythmic gymnastik, en mere dans-inspireret disciplin, har også sin højeste internationale konkurrence på de olympiske lege, ligesom trampolin og tumbling. Akrobatisk gymnastik findes derimod ikke i de olympiske spil, selvom konkurrencereglerne er reguleret af International Gymnastics Federation, ligesom de andre tre divisioner.

Kunstnerisk Gymnastik: Sporten

Kunstneriske gymnaster konkurrerer typisk i forskellige gymnastikbegivenheder og bedømmes på deres overordnede præstation gennem hele arrangementerne for at kvalificere sig til finale runder og priser. Dømning sker traditionelt på en skala, der går op til 10, selvom olympisk dømning har brugt to grupper dommere siden 2006 og producerer scoringer på op til 20. Et panel af dommere vurderer gymnastens fysiske færdigheder ved at bedømme sværhedsgraden af ​​den valgte rutine . Det andet panel fokuserer på kunst, sammensætning og den samlede udførelse af rutinen.

Kunstneriske og Power Gymnasts: Style

Bortset fra den officielle division af sporten kan en gymnast betragtes som en "kunstnerisk" gymnast som en subjektiv kommentar baseret på hendes overordnede præstationsstil. For eksempel kan det amerikanske landsholdsmedlem Mattie Larson betragtes som en kunstnerisk konkurrent med sine grasiøse bevægelser. I modsætning hertil er udtrykket "power gymnast" normalt forbeholdt konkurrenter, der demonstrerer ekstraordinær styrke eller hvis tekniske dygtighed overskygger deres nåde. Mens hverken termen er strengt gratis eller pejorativ, anvendes de subjektivt for at skelne mellem forskellige atleteres stilarter.

Kraft og kunst: Dømmer

Mens mange sportsgrene er designet med konkrete, indbyggede succesforanstaltninger, såsom mål eller point, gymnastiske begivenheder er afhængige af beslutninger fra et panel af dommere og et sæt dommerkriterier. Dømningen af ​​alle gymnastikbegivenheder er designet til at give lige opmærksomhed på sværhedsgraden af ​​de bevægelser, en gymnast forpligter sig til, og til den yndefulde udførelse af disse bevægelser. Den samme kombinerede scoring metode anvendes til kunstneriske gymnastiske begivenheder samt divisions som trampolin eller akrobatisk gymnastik. Da scoring i sidste ende er subjektiv, er kontrovers og uenighed udbredt blandt gymnastikentusiaster om, hvorvidt at dømme paneler er afbalanceret i betragtning af magt og kunstneri.

Pin
+1
Send
Share
Send