Sygdomme

God og dårlig mad til mavesår

Pin
+1
Send
Share
Send

Mavesår, også kendt som mavesår, er karakteriseret ved erosion af formen af ​​din mave eller spiserør. Dette giver sår, som kan forårsage smerte, brændende fornemmelser efter at have spist og kvalme. Omkring 10 procent af de voksne i USA lider af mavesår, ifølge Phyllis Balch, forfatter af "Prescription for Nutritional Healing." Visse fødevarer kan hjælpe med at lindre mavesår symptomer, og andre kan forværre denne tilstand.

Flavonoid-Rich Foods

løg indeholder flavonoider Fotokredit: blindfire / iStock / Getty Images

Flavonoider er antioxidanter, der forekommer naturligt i plantebaserede fødevarer. Disse stoffer kan sænke væksten af ​​Helicobacter pylori, de bakterier, der forårsager de fleste mavesår, ifølge University of Maryland Medical Center. Flavonoider kan også medvirke til at forhindre beskadigelse af beklædningen i din spiserør og maven. Tranebær, løg, hvidløg, æbler, selleri og te er rige kilder til flavonoider.

K-vitamin

Kale er en god kilde til vitamin K Fotokredit: bhofack2 / iStock / Getty Images

K-vitamin er ansvarlig for produktion af blodplader, der koagulerer blod og forhindrer overdreven blødning. Det kan medvirke til at reducere blødning af mavesår, hvilket kan fremme helbredelse og hurtig genopretning, ifølge Balch. Gode ​​kilder til K-vitamin indbefatter grønne grønne grøntsager, såsom kale, spinat og schweizisk chard.

Fiber-Rich Foods

fiberen i bønner kan være gavnlig Foto Credit: Joel Albrizio / iStock / Getty Images

Madvarer højt i kostfiber kan bidrage til at fremme helingen af ​​mavesår, ifølge University of Maryland Medical Center. Fiber kan også hjælpe med at forhindre mavesår i at udvikle sig i første omgang. Gode kilder til fiber omfatter frugt og grøntsager, fuldkorn, brun ris og bønner og bælgfrugter.

Fedtholdige fødevarer

det mættede fedt i svinekød kan forværre sår Photo Credit: VictorH11iS / iStock / Getty Images

Fødevarer, der indeholder mættede fedtstoffer, såsom æg, mejeriprodukter, fjerkræ, svinekød og oksekød, kan forværre mavesår. Transfedtstoffer, som ofte findes i stegte fødevarer, færdigpakkede snacks og bagværk, kan også forværre denne betingelse. Mættede fedtstoffer og transfedtstoffer er vanskelige at fordøje, så de kan stimulere overskydende produktion af saltsyre i maven, ifølge Balch. Denne syre kan ødelægge formen af ​​dit fordøjelsessystem, fremme dannelsen af ​​nye sår og irriterende eksisterende sår.

Koffein

Koffeinen i kaffe kan også være irriterende Foto Credit: violetkaipa / iStock / Getty Images

Reducer eller fjern dit forbrug af koffein, hvis du har mavesår. Koffein er oftest forbundet med kaffe, men læskedrikke, te og chokolade indeholder også dette kemikalie. Koffein kan øge produktionen af ​​fordøjelsessyrer i din mave, ifølge Balch.

Pin
+1
Send
Share
Send