Sygdomme

Voksen ADHD påvirker forhold

Pin
+1
Send
Share
Send

Attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD, påvirker alle områder af en persons liv, herunder hans forhold. Mange mennesker med ADHD er kreative og sjove at være rundt og tiltrækker romantiske partnere til dem. Men symptomerne på ubehandlet ADHD kan sætte en belastning på relationer. ADHD kan endda skade ondskabsrelationer, når det behandles på grund af den internaliserede selvbevidsthed hos personen med ADHD. Find ud af, hvordan ADHD påvirker dit forhold, og lær hvordan du stopper det fra at fortsætte med at forårsage problemer.

ADHD

ADHD er en lidelse præget af problemfokusering, impulsivitet og i nogle tilfælde hyperaktivitet. Mens det normalt er diagnosticeret i barndommen, opdager nogle mennesker med ADHD ikke det til voksenalderen. Voksne med ADHD kan vise kronisk glemsomhed, lavt selvværd, vanskeligheder med at kontrollere vrede, lav tolerance for frustration og kronisk kedsomhed. Ca. 1 procent til 5 procent af voksne har ADHD. ADHD kan effektivt behandles med medicin og rådgivning.

Interne overbevisninger

En voksen, der voksede op med udiagnostiseret ADHD, kan have internaliseret negativ overbevisning om sig selv. Hun har måske undret sig hvorfor hun var forskellig fra de andre børn. Hun kan have været kritiseret for hendes adfærd og føler sig stadig for skam på grund af det. Nogle højtydende voksne har internaliseret troen på, at de på trods af deres succes er svig og til sidst vil blive fundet ud af det. På grund af disse overbevisninger kan de have problemer med at stole på sig selv og stole på andre til at træffe beslutninger. De kan forudse afslag fra deres partnere, så de bliver alt for følsomme eller kritiske.

Symptomer

Voksne med ubehandlet ADHD kan have svært ved at lytte under samtaler, selv vigtige med en elsket. De må glemme at ringe, når de siger, at de vil eller opfylder andre forpligtelser. Som svar kan partneren til personen med ADHD føle sig som om hendes tanker og bekymringer ikke værdsættes. Så hvis personen med ADHD kritiseres eller mærkes som doven for at vise ADHD-symptomer, kan han vokse forfølgelse af sin partner. ADHD kan også bidrage til hensynsløse handlinger, såsom kørsel for hurtige eller impulsive økonomiske beslutninger. Partneren af ​​personen med ADHD kan reagere med kritik og bidrage til den person, der har ADHD's negative selvbevidsthed. Folk med ADHD kan også være særligt tilbøjelige til vrede udbrud, så forholdstvister bliver blowout kampe hurtigt.

Administrer din ADHD

For at styre din egen ADHD og styrke dit forhold, skal du først se en læge for at bestemme et passende behandlingsregime. Derefter fokusere på at være selvaccepterende og fastsætte realistiske mål for dig selv, anbefaler Melinda White, MFT, Licenseret Ægteskab og Familie Terapeut. Husk at de med ADHD gør det bedste, når deres tid er struktureret. Forvent, når du skal bruge specielle boliger, planlægge dem og lad din partner vide før tiden. For eksempel, hvis du har besluttet at et af dine ansvarsområder vil være vaskeri, lad din partner vide, at du vil gøre tøjet i korte udbrud, i stedet for at tilbringe en hel aften på det.

Strategier for partnere

For at opretholde et stærkt forhold til en partner, der har problemer med at fokusere, lær så meget du kan om lidelsen. Du skal fuldt ud forstå uorden for at bevæge sig forbi dine følelser af vrede og ondt, ifølge Gina Pera, der modererer en online supportgruppe for partnere af personer med ADHD. Prøv dit bedste for at være tålmodig, acceptere og forstå. Forsøg ikke at tage for mange ansvar på grund af din partners behov. I stedet lav en plan sammen. Hver af jer bør påtage sig ansvar, der passer bedst til dine styrker. Opretholdelse åben, ærlig kommunikation. Opmuntre din ægtefælle til at forblive på hans behandlingsplan.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: ADHS im Erwachsenenalter-Teil1 /Ausbildung, Alltag, Gedanken (Februar 2020).