Parenting

Kan jeg spise makrel når gravid?

Pin
+1
Send
Share
Send

Fisk er vanskelig at navigere, mens du er gravid. Sikker fisk giver dig en magert kilde til protein, der også er rig på jern, omega-3 fedtsyrer og vitaminer. Visse dybhavsfisk og enhver form for rå eller undercooked skaldyr leverer flere risici end fordele for gravide kvinder. Makrel er ingen undtagelse. Afhængig af typen af ​​makrel skal du enten springe det helt eller begrænse dit indtag for at holde dig selv og din baby sikker.

Hvad skal man undgå

"Makrel" er et begreb, der gælder for flere typer fisk. Nogle er sikre at spise, og nogle er ikke. Kongemakrel indeholder for meget kviksølv, der betragtes som sikkert under graviditeten. Undgå kongemakrel til hele din graviditet, fordi der ikke er nogen sikker mængde. En kost højt i fisk, der er kendt for at indeholde kviksølv, kan resultere i en kviksølvopbygning i blodet, som kan resultere i dårlig hjerne og nervøs udvikling af din baby. Hvis du er usikker på, hvilken type makrel du har, undgå det at være på den sikre side.

Hvad er sikkert

Spansk og golfmakrel indeholder høje mængder kviksølv, men ikke så højt, at du ikke kan nyde dem i moderation, ifølge den amerikanske graviditetsforening. Det anbefaler ikke mere end tre portioner pr. Måned, der ikke overstiger 6 oz. hver for i alt 18 oz. Konsumet med lavt kviksølvfisk bør begrænses til mindre end 12 oz. om ugen for at mindske risikoen for at indtage for meget kviksølv. Hvis du spiser makrel, en høj kviksølvfisk, skal du også faktorere den i din ugentlige 12 oz. tildeling. Også nordatlantisk og chub makrel er lav kviksølvfisk og kan nydes op til 12 ounces om ugen.

Sikker forberedelse

Kviksølv er ikke det eneste du skal bekymre dig om, når du spiser fisk. Hvis du spiser rå eller undercooked fisk, risikerer du at indtage bakterier og parasitter, der kan gøre dig syg og krydse moderkagen for at påvirke din udviklende baby. For at dræbe eventuelle potentielt farlige bakterier eller parasitter anbefaler FoodSafety.gov at tilberede al fisk til en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit og undgå eventuelle retter, dips eller entrees, der indeholder rå fisk.

Køkken Sikkerhed

Hvis du forbereder de sikre typer makrel i dit hjem, er det ikke nok, at du bare sørger for at lave det til den rette temperatur. Hvis fisken eller dens emballage rører ved dine bordplader eller redskaber, kan du indtage farlige parasitter eller bakterier. Vask dine arbejdsflader og hænder grundigt efter forberedelsen og før du spiser for at minimere din risiko. Opbevar fisk i køleskabet i en beholder, der forhindrer enhver del af fisken eller dens saft i at berøre andre fødevarer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Diese 6 Fischarten solltest du nicht essen (Januar 2020).