Mad og drikke

Over-the-counter behandling for ADHD med L-Tyrosin

Pin
+1
Send
Share
Send

Traditionelle behandlinger for opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse, eller ADHD, har tendens til at fokusere på receptpligtige lægemidler eller adfærdsmæssige ændringer. Men der er forældre til ADHD børn eller endda voksne med ADHD, der søger flere naturlige måder at ændre nogle af sygdommens symptomer på. Aminosyretyrosinet, også kendt som L-tyrosin, er blevet foreslået som nyttigt til behandling af symptomerne på ADHD. Få din læge godkendelse, inden du bruger et over-the-counter-produkt som L-tyrosin til ethvert formål.

Tyrosin

Tyrosin, også kaldet L-Tyrosin, er en aminosyre, der er skabt af phenylalanin, en anden aminosyre i kroppen. Tyrosin er afgørende for oprettelsen af ​​kritiske neurotransmittere, herunder dopamin, epinephrin og norepinephrin, som hjælper med at styre stemning og kommunikation mellem celler. En anden rolle tyrosin er at hjælpe med funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen, binyrerne og hypofysen, som hjælper med at kontrollere hormoner. Tyrosin hjælper også med produktion af melanin.

Anvendelse af tyrosin

Tyrosin forekommer naturligt i fødevarer såsom avocado, bananer, jordnødder, mælk, ost, kylling, fisk og lima bønner. Som kosttilskud kan over-the-counter tyrosin tabletter eller kapsler købes hos en sundhedsfødevare eller supplerende butik. En anbefalet dosis for en voksen ville være 500 mg til 1000 mg om dagen. Dette beløb skal tages tre gange om dagen, før hvert måltid. Den anbefalede tid til at tage p-piller eller kapsel er en halv time før et måltid.

Forskning om tyrosin

Ifølge University of Maryland Medical Center er undersøgelsen af ​​tyrosinvirkninger begrænset. Mens det er blevet foreslået, at tyrosin kan være gavnligt for personer med phenylketonuri, for at forbedre ydeevne og hukommelse for de under stress, og for at gøre individer med søvnmodtagelse mere opmærksomme, er forskningsdata begrænset. NYUs Langone Medical Center foreslår, at tyrosin kosttilskud kan være nyttige for personer, der er søvnberøvet og oplever stress og dem, der er jetlagged. Det kan forbedre sportsresultaterne og hjælpe dem, der er deprimerede. Der er dog også begrænset forskning til støtte for disse påstande.

ADHD

Personer med opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse kan opleve tre forskellige undergrupper af symptomer; primært uopmærksom symptomer, hovedsageligt hyperaktive / impulsive symptomer eller en kombination af begge. Uopmærksom symptomer omfatter at være glemsom, let distraheret, vanskeligheder med at fokusere, ikke lytte og vanskeligheder ved at følge anvisningerne. Hyperaktive og impulsive symptomer omfatter problemer med at blive siddende, fidgeting, snakende konstant, forstyrre andre og vanskeligheder med at vende svinger. Diagnose opstår normalt før børn går ind i skolen. Den nøjagtige årsag til lidelsen er ukendt, men gener, miljøfaktorer og forskelle i hjernefunktion er mistænkt.

ADHD og L-tyrosin

NYUs Langone Medical Center rapporterer, at tyrosin kan forbedre symptomer på ADHD i løbet af de første par uger, men så mindsker virkningerne. De foreslår at kombinere tyrosin med andre aminosyrer, såsom GABA, phenylalin og glutamin, kan være mere gavnlige, men der er intet bevis for at understøtte dette. Et ældre studie, der blev offentliggjort i "Journal of Clinical Psychiatry", sagde, at tyrosin's virkning på neurotransmittere som norepinephrin og dopamin, som antages at være mangelfuld i ADHD, kan bidrage til at minimere symptomer. Forskerne fandt imidlertid ingen signifikant forbedring hos deres patienter. Endnu en undersøgelse viste, at tyrosin forbedrede symptomerne på ADHD efter to uger, men at efter seks uger var fordele forsvundet. Disse resultater tyder på, at der ikke foreligger konkrete tegn på tyrosins langsigtede anvendelighed for ADHD; Der er dog et klart behov for opdateret forskning.

Pin
+1
Send
Share
Send