Mad og drikke

Sådan koges rund bøf i en skillet

Pin
+1
Send
Share
Send

En rund eller øje med rundbiff kommer fra koens bageste ende. Fordi musklerne i dette område får meget brug, er snit fra dette afsnit slankere og sværere end mange andre. Mens dette betyder et lavere fedtindhold og færre kalorier end bedre marmorerede nedskæringer, betyder det også færre gode madlavningsmuligheder. At lave en rund bøf i en stegepande, du har brug for våd varme, som f.eks. Fra braising. Med denne metode kan du omdanne et økonomisk oksekød til en lækker bøf.

Trin 1

Pat den runde bøf tørt grundigt med papirhåndklæder for en effektiv sår. Sæt kødet liberalt med salt og peber, samt andre krydderurter og krydderier. Giv det noget spark med Cajun krydderi mix eller cayenne pulver, eller tilsæt en tørret urt som timian, rosmarin eller dragon.

Trin 2

Sæt et stort støbejern, rustfrit stål eller anden tung stegepande over medium høj varme i flere minutter. Tilsæt en tung belægning af canola eller anden madolie, hvirvl den rundt og lad det blive skinnende varmt.

Trin 3

Placer den runde bøf i stegepanden og skær den ene side i ca. to minutter, så den får en skorpe. Vend den med tang og skær den anden side på samme måde, og fjern derefter oksekødet fra panden.

Trin 4

Hæld rødvin, øl, oksekød, kyllingelager, grøntsager eller anden braiserende væske ind i stegepanden. Brug ca. 2 kopper eller nok til at komme ca. halvvejs op på siderne af den runde bøf, når du lægger den ind igen. Deglaze gryden ved at skrabe op alle de karameliserede ting, der sidder fast på bunden, og siderne searing bøf med en spatel eller madlavning ske. Dette tilføjer væsentlig smag til braiservæsken.

Trin 5

Tilsæt aromaer, urter og krydderier i panden, hvis du ønsker det. Mirepoix, en blanding af hakkede gulerødder, løg og selleri, er en standardinddragelse ved braising. Du kan også tilsætte krydderier, der anvendes på kødet, før du smider det, hvidløg eller hvidløgspulver, sojasovs til salthed, brunt sukker til sødme, hakket chili peber til varme eller nogle grøntsager som grønne bønner eller hakkede kartofler.

Trin 6

Returner rundbøkken til stegepanden og bring kogevæsken i kog. Reducer varmen til lav til at simre og læg et låg over panden. Rør og drej kødet hvert 15. minut for at fremme selv madlavning og forhindre brænding. Kog i ca. 45 til 60 minutter, indtil oksekød er gaffel-øm.

Ting du skal bruge

  • Papirhåndklæder
  • Salt og peber
  • Yderligere krydderier og aromaer (valgfrit)
  • Støbejern eller anden stegepande med låg
  • Canola eller anden madolie
  • tænger
  • Rødvin eller anden braiseringsvæske
  • Spatel eller madlavning ske

Tips

  • Kog bøf til en minimum intern temperatur på 145 grader Fahrenheit. Hvis du har en ovnfast stegepande, kan du også braise den runde bøf i den i ovnen ved 325 F. Dette reducerer risikoen for brænding og kræver kun en omgang af kødet halvvejs igennem. Med den indirekte varme tager det dog mere som 90 minutter på denne måde. Overfør kogepanden til ovnen, når du har deglazed, tilsat braiseringsvæsken og andre ingredienser og kogt det.

Advarsler

  • Køle rund bøf for at holde den under 40 F og tilberede eller fryse den inden for tre til fem dagers køb. Forlad ikke oksekød ud ved stuetemperatur i mere end to timer.

Pin
+1
Send
Share
Send