Mad og drikke

Sundhedsmæssige fordele: Sesamfrøolie Vs. Olivenolie

Pin
+1
Send
Share
Send

Olivenolie og sesamolie er begge almindeligt anvendt i køkkener verden over. Olivenolie tilbyder en mild, ofte frugtagtig essens og er en hæfteklammer i italienske og middelhavsretter. Sesamolie har en stærkere, næsten røgfuld smag og er populær i asiatisk køkken. Hver olie har sin egen næringsprofil.

Fedtopløselige vitaminer

Hver spiseskefuld, sesam og olivenolie giver ca. 120 kalorier af rent fedt. Men med fedtet kommer visse vitaminer, som vitamin E og K. Vitamin E er en antioxidant, og det hjælper også med at øge immuniteten og forhindre blodpropper, ifølge National Institutes of Health. K-vitamin hjælper med blodkoagulation. Sesamolie har 0,19 mg E-vitamin og 1,8 mikrogram vitamin K, mens olivenolie har 1,94 milligram E-vitamin og 8,1 mikrogram vitamin K.

Sundhedsbeskyttende egenskaber

Begge olier har monoumættede og flerumættede fedtstoffer, kendt som "gode" fedtstoffer for deres evne til at sænke kolesterolniveauer, stabilisere hjerte mønstre og bekæmpe inflammation. De Forenede Stater Department of Agriculture bekræfter sesamolie reducerer kolesterol, mens Harvard rapporterer lavere brystkræft hos kvinder, der bruger olivenolie. Til sammenligning har olivenolie 9,85 gram flerumættet fedt og 1,42 gram monoumættet fedt pr. Spiseskefuld, mens sesamolie har ca. 5,5 gram af hver.

Kolesterol-Free

Kolesterol findes kun i animalske produkter som kød, æg og mejeriprodukter, så det er enten oliven eller sesamolie, der er gunstig over kolesterolbelastede animalske fedtstoffer. Højt kolesterol kan forårsage aterosklerose, en hærdning af arterierne, som kan føre til hjertesygdomme. National Institutes of Health bemærker mættet fedt og kost kolesterol øger blod kolesterol, og reducere mængden af ​​mættet fedt og kolesterol i din kost hjælper med at sænke dit blod kolesterol niveau.

Røgpunkter

Hver olie har et røgpunkt, den temperatur, ved hvilken den brænder. Jo lavere røgpunktet er, desto mindre gunstigt er det til madlavning. Madlavningsolier forbi deres røgpunkt kan også producere usunde transfedtstoffer og mindske deres sundhedsmæssige fordele. Da urefineret sesamolie har et røgpunkt på 350 grader F, og ekstra jomfruoliven ryger ved 406 grader F, kan disse olier bruges til madlavning, men de kan brænde, hvis du bruger en højvarmekoge, som f.eks. Pan-searing .

Pin
+1
Send
Share
Send