Mad og drikke

Ernæring af Bulgur vs Quinoa

Pin
+1
Send
Share
Send

Bulgur og quinoa er begge hele korn, der gør fantastisk sunde sidevarme. Bulgur er forkogt revnet hvede. Fordi det koger meget hurtigt, gør det en praktisk mad. Quinoa, teknisk set et frø, kommer fra en plante, der er indfødt til Andes og først dyrket af Inkaerne. Quinoa er ernæringsmæssigt tættere end bulgur, med flere kalorier og næringsstoffer per portion.

Kalorier og kostfiber

Quinoa, med 222 kalorier pr. Kop kogt korn, har næsten to gange kalorierne af bulgur, som har 112 kalorier pr. Kogt kop. Cup til kop, quinoa har mere af næsten alle makro- og mikronæringsstoffer bortset fra kostfiber. Men hvis du spiser 2 kopper bulgur, tager du omtrent samme mængde kalorier og næringsstoffer som i 1 kop quinoa plus 12 gram kostfibre, næsten halvdelen af ​​det gennemsnitlige daglige målindtag. Quinoa har 5 gram kostfibre pr. 1 kops servering. Bulgur, med dets større volumen pr. Kalorieindhold, kan fremme mætning mere effektivt end quinoa.

Protein

Quinoa indeholder 8 gram protein pr. Kop, ca. 18 procent af det daglige målindtag. Bulgur giver også værdifulde mængder protein, med 4 gram pr. 1 kops servering. Per kalorieindhold indeholder bulgur lige så meget protein som quinoa gør. Quinoa er et komplet protein - det vil sige, det indeholder alle ni af de aminosyrer, som mennesker skal få fra mad. Quinoa er også fri for gluten, et protein der forårsager allergiske reaktioner eller fordøjelsesproblemer hos modtagelige individer. Bulgur, som alle hvedeprodukter, indeholder gluten.

Vitaminer og mineraler

Quinoa er rig på kobber, magnesium og fosfor, der indeholder næsten 40 procent af det daglige målindtag for disse mineraler. Den indeholder også ca. 20 procent af den daglige værdi for vitamin B-6, folat, thiamin, riboflavin og zink. Det bidrager med 15 procent af det daglige mål for jern. Bulgur tilbyder et lignende udvalg af vitaminer og mineraler i mindre mængder. Calorie Calorie, quinoa er lidt højere i vitaminer og mineraler, men begge fødevarer er værdifulde kilder til mikronæringsstoffer.

Anvendelser

Bulgur er den vigtigste ingrediens i tabbouleh, den klassiske mellemøstlige salat. For at forberede bulgur, dække det med kogende vand, lad det sidde dækket i 15 minutter og afløb. Til tabbouleh tilsættes hakket persille, tomater og løg, citronsaft, olivenolie, hakket hvidløg og salt og peber til kogt bulgur. Quinoa har en tiltalende nutty smag. Det er lækkert i korn salater og toppet med sovs eller tahini sauce. Du kan også spise det som en varm morgenmadsprodukt, toppet med mælk, rosiner og nødder og smagede med lidt kanel og honning.

Pin
+1
Send
Share
Send