Parenting

Røde tandkød på småbørn og kan ikke spise

Pin
+1
Send
Share
Send

Gum sygdom anses for at være et problem kun voksne står over for, men småbørn er lige så modtagelige for tandkødsbetændelse, hvis dårlig tandhygiejne praktiseres i husstanden. De fleste børn har en vis grad af gingivitis, ifølge American Academy of Peridontology. En viral infektion kan dog også påvirke dit barns tandkød og gøre spise ubehageligt. Altid rådføre sig med din tandlæge, hvis din småbarns tandkød er rød, og smerten holder ham ude af at spise.

Identifikation

Hvis din børns tandkød bløder let, mens du børster tænderne, er gingivitis en almindelig årsag. Gingivitis kan også forårsage hævelse og betændelse i tandkødsledningen. Dit barns tandkød kan kun forstyrre hende, mens de spiser, fordi tandkødene er ømme til at røre ved tandkødsbetændelse, men ellers er det tidlige stadium af gingivitis smertefrit. Gummierne kan også være skinnende. Hvis gingivostomatitis forårsager rødmen, omfatter symptomerne betændte tandkød med små grå sår, der er røde omkring deres kanter. Sår kan være til stede på både mund og hård ganer i din lillebarns mund. Spise og drikke er smertefuldt med gingivostomatitis.

årsag

Den mest almindelige årsag til tandkødsbetændelse er dårlig mundhygiejne, som skyldes klæbende bakterier kaldet plaque, der ikke fjernes fra tænderne og dannes i tandsten. Plaque og tartar forårsage betændelse i tandkødet. Gingivitis er også genetisk og kan overføres fra person til person gennem spyt. Småbørn, der maler deres tænder, er også i fare for tandkødsbetændelse. Gingivostomatitis er forårsaget af en virus, såsom herpes simplex virus type 1 eller coxsackie virus. Coxsackie-virus er også ansvarlig for hånd-, mund- og klovsyge såvel som herpangina.

Behandling

Gingivitis fanget i småbarnsårene er sandsynligvis den første fase af tyggesygdomme, så en professionel tandpleje bør udføres hver sjette måned eller oftere til mere alvorlige tilfælde af gingivitis. Da dine småbarns tandkød er smertefulde, kan fjernelsen af ​​plaque omkring tyggegummelinjen yderligere irritere tandkødene, men dette ømhed forbedres inden for to uger. Børste dit barns tænder med en tarmstørrelse af fluor-tandpasta om morgenen efter morgenmaden og om aftenen før sengetid for at fjerne bakterier og snavs fra tænderne. Ibuprofen kan reducere smerter fra hans tandkød, mens han spiser. Der er ingen behandling for gingivostomatitis, men smerte kan også lindres med ibuprofen eller acetaminophen. Din toddlers læge kan ordinere en stærkere smertelindring, hvis over-the-counter metoder ikke forbedrer evnen til at spise. Popsicles, is, slushies og koldt vand er beroligende for et lille barn med gingivostomatitis.

Forebyggelse

Når din toddlers tandkød er lyserød og sund, skal du sørge for at børste tænderne mindst to gange om dagen. Tag dit lille barn til tandlægen to gange om året for forebyggende foranstaltninger mod gingivitis i stedet for kun at tage hende til tandlægen, når der er noget galt. Hvis du ved, at en person har forkølelsessår, kræftsår, hyppigt dårlig ånde, tilbagegående tænder eller røde tandkød, må du ikke lade dit barn kysse eller dele spisestue med denne person for at mindske risikoen for gingivitis og gingivostomatitis. Hyppig og grundig håndvask er den bedste måde at forhindre spredning af vira.

Pin
+1
Send
Share
Send