Mad og drikke

Sundhedsmæssige fordele ved Mulberry

Pin
+1
Send
Share
Send

Moderskab til Kina, har mulberry været længe blevet brugt i folkemedicin til at behandle en række sygdomme, ifølge en artikel udgivet af Purdue University Center for New Crops and Plant Products. Mens de medicinske fordele ved mulberries kræver yderligere undersøgelse, giver deres imponerende ernæringsprofil sikkert en række sundhedsmæssige fordele. Hver kop råmørbær indeholder kun 60 kalorier, så de passer ind i vægttab og kalorieregulerede kostvaner, og de kommer fyldt med gavnlige næringsstoffer, som din krop har brug for.

Sunde kulhydrater

Mulberry frugt vokser på træet Foto Credit: KathyKafka / iStock / Getty Images

Kulhydrater tegner sig for ca. 90 procent af kalorierne i mulberries, og hver servering af bær indeholder 13,7 gram kulhydrater, herunder 11,3 gram naturligt sukker. Din krop konverterer dette sukker til glukose, en kilde til energi til dine celler. Hver servering af morbær tilbyder også 2,4 gram kostfibre, hvilket er 10 procent af det anbefalede fiberindtag for kvinder og 6 procent for mænd. Denne fiber giver en række sundhedsmæssige fordele: Det forbedrer din krops kontrol over dit blodsukkerniveau, svulmer i maven efter måltider for at fremme en følelse af fylde og løsner din skammel for at hjælpe med at bekæmpe forstoppelse.

Høj i jern

friske mulberries på bananblad Foto Credit: areeya_ann / iStock / Getty Images

Mulberries gavner også dit helbred ved at øge dit jernindtag. En kop mulberries tilbyder 2,6 milligram jern, hvilket er 32 procent af det daglige jernindtag anbefales til mænd og 14 procent af det daglige indtag anbefales til kvinder. Jern hjælper med at sikre, at dit væv får adgang til det ilt, de har brug for. Det hjælper ikke kun med at opbevare og transportere ilt, men det sanser også iltpræparatet i dit væv for at opdage farligt lavt iltniveau. Jern styrer også væksten af ​​hvide blodlegemer, hvilket øger dit immunsystem og hjælper med at forhindre komplikationer under graviditeten.

Rig på vitaminer C og K

mulberry tree Fotokredit: John A Meents / iStock / Getty Images

Nogle af fordelene ved mulberries kan tilskrives deres vitaminindhold. C-vitamin fundet i mulberries spiller en vigtig rolle i vævsstyrken, fordi det øger syntesen af ​​kollagen, der kræves til sundbrusk og hud. Hver kop mulberries tilbyder 51 milligram C-vitamin, hvilket er 57 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd og 68 procent for kvinder. Bærens vitamin K-indhold bidrager til udviklingen af ​​knoglevæv, og det hjælper også med at kontrollere blodets tykkelse, hvilket gør vitaminet afgørende for blodpropper. En servering af mulber indeholder 10,9 mikrogram vitamin K, hvilket er henholdsvis 9 procent og 12 procent af de daglige K-vitaminindtag til mænd og kvinder.

Kilde af Riboflavin

friske mulberries Fotokredit: fatchoi / iStock / Getty Images

Tilsæt mulberries til din kost, og du vil også have gavn af deres riboflavinindhold. Riboflavin, også kaldet vitamin B-2, hjælper med at forsvare dit væv mod frie radikaler, som beskadiger dine celler og bidrager til aldring. Det understøtter også iltransport ved at hjælpe dig med at lave røde blodlegemer, og det hjælper med at konvertere mad til energi. Forbrug af en kop mober forhøjer din riboflavinindtagelse med 141 mikrogram, hvilket er 13 procent af det anbefalede daglige B-2 indtag for kvinder og 11 procent for mænd.

Pin
+1
Send
Share
Send