Parenting

Hvordan skal gravide kvinder spise rødt kød?

Pin
+1
Send
Share
Send

Rødkød indeholder protein, zink og jern, som er næringsstoffer, der er nødvendige for gravide kvinder, men at spise ukorrekt fremstillede røde kød kan øge risikoen for bakterielle fødebårne infektioner. Røde kød omfatter oksekød, svinekød og lamprodukter. Hvis du er gravid, skal du tale med din læge om at spise rødt kød under graviditeten.

Røde Kød

Røde kød

Røde kød får deres farve fra myoglobin, hvilket er et protein, der leverer muskelvæv med ilt. Det ligner hæmoglobin i røde blodlegemer, men myoglobin cirkulerer ikke i dit blod, det forbliver i muskelvævet. Kødet fra ældre dyr indeholder mere myoglobin, så det er generelt mørkere rødt end kød fra unge dyr. Dyr, der er mere fysisk aktive, producerer også mørkere røde kød.

Steaks, Chops og Roasts

Grillet bøf

Steaks, koteletter og stege kan broileres, grilles, stegte eller stegte. De amerikanske fødevare- og lægemiddeladministrationer foreslår, at der laves tilberedning af oksekødstykker og stege samt lamskoteletter og roster til mindst en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit for at reducere risikoen for fødebåren sygdom hos gravide kvinder. Alle typer af svinekødsprodukter skal koges til en indre temperatur på mindst 160 grader Fahrenheit. Brug et kødtermometer til at måle temperaturerne, når du koger rødt kød.

Jordkød og forarbejdede kød

Jordkød har mere overfladeareal, der kan udsættes for bakterier, så det er større risiko for at blive forurenet end andre stykker kød, så FDA foreslår at lave kødkød til mindst 160 grader Fahrenheit. Brug et kødtermometer i stedet for at stole på farven på kogt kødkød. US Department of Agriculture siger, at farven kan være vildledende, fordi kogt kødkød under visse forhold stadig kan være rosa i midten, selv når det er godt gjort.

Opbevaring af røde kød

Kødtermometer og stege

Rå røde kød skal opbevares i køleskabet ved en temperatur under 40 grader Fahrenheit og anvendes inden for et par dage efter køb. Pas på ikke at krydre kontaminere rå rødt kød med friske råvarer og mad til madlavning. Røde kød kan også fryses i flere måneder. Kogt rødt kød bør serveres omgående eller holdes varmt ved en temperatur over 140 grader F. Overtagelser kan opbevares sikkert i køleskabet i flere dage.

Pin
+1
Send
Share
Send