Mad og drikke

Fødevarer til at eliminere hvis allergisk over for niacin

Pin
+1
Send
Share
Send

Niacin er også kendt som vitamin B3, et vitamin, der er nødvendigt for at opbygge fedtsyrer og røde blodlegemer og omdanne kulhydrater, fedtstoffer og proteiner til energi. Mens niacin har vigtige funktioner, er det muligt at være allergisk over for fødevarer, der indeholder det. Når du oplever en allergisk reaktion på niacin, behandler din krop den som en fremmed invaderer, hvilket resulterer i inflammatoriske symptomer som udslæt, vejrtrækningsbesvær eller kløende hud. Mens nedenstående fødevarer ikke udgør en omfattende liste over niacinholdige fødevarer, er de en repræsentativ prøve af fødevarer, der skal undgås.

kød

En række kødkilder har niacin. Et eksempel er letkød kalkun, som indeholder 6 mg niacin per 3-oz. betjener. Den samme serveringsstørrelse af kogt magert kød af oksekød indeholder 5 mg niacin pr. Portion. Fisk som laks har også 7 mg niacin per 3-oz. betjener.

Tryptofan-indeholdende fødevarer

Når du tager i fødevarer indeholdende tryptophan, konverterer din krop tryptofanen til niacin, hvilket betyder, at de kan få dig til at få en allergisk reaktion. Disse fødevarer kan have søvnfremkaldende virkninger på din krop - et eksempel er Thanksgiving kalkun, der gør dig søvnig efter at have spist. Andre tryptofanholdige fødevarer omfatter rødt kød, æg og mejeriprodukter.

Fortified Foods

Visse fødevarer er beriget eller har vitaminer og mineraler tilsat til dem for at øge deres ernæringsværdi. Niacin er et eksempel på et vitamin, der ofte tilsættes til berigede fødevarer. Eksempler er klar til at spise korn - 1 c af korn indeholder ca. 5 mg niacin. Hele kornbrød kan også have niacin tilsat dem - du vil måske købe ikke-beriget eller raffineret brød til at undgå niacin.

Yderligere kilder

Andre diætkilder til niacin omfatter organiske jordnødder eller jordnøddesmør, som indeholder ca. 3,8 mg niacin per 3-oz. betjener. Kartofler indeholder også niacin - en medium kartoffel har 2,7 mg pr. Portion. En kop kogte linser indeholder 2,1 mg niacin, mens den samme størrelse servering af lima bønner har 1,8 mg. Solsikkefrø, rødbeder, brygersgær og svampe indeholder også niacin.

Overvejelser

Niacin kan være svært at undgå i din daglige kost, fordi mange fødevarer indeholder det. Din læge kan dog anbefale at spise mad, der vides at indeholde små mængder niacin, hvilket kan være mindre sandsynligt at forårsage en allergisk reaktion i kroppen. At bestemme, hvor meget niacin du kan forbruge uden at forårsage en reaktion i din krop er en individuel proces. Nogle mennesker med en niacinallergi kan muligvis spise 3 mg ad gangen, mens andre måske ikke tolererer niacin overhovedet. Arbejd med din læge og hold en fødevarebogbog, der registrerer enhver reaktion, du måtte have til at bestemme dit individuelle toleranceniveau. Bemærk, at overskydende niacinindtag kan forårsage symptomer svarende til en allergisk reaktion, herunder hudskylning, mave rødme og varme, især i ansigtet. Din læge kan anbefale allergitest for at afgøre, om du har en allergi eller symptomer på overskydende indtagelse.

Pin
+1
Send
Share
Send