Sygdomme

Sådan beregnes osmolaritet af glucose

Pin
+1
Send
Share
Send

Glukose er et sukker, der almindeligvis findes i blodet. Osmolariteten af ​​en glucoseopløsning er en måling af koncentrationen af ​​glucose i en væske. Glucoseopløsninger gives undertiden for at hjælpe med at øge blodglukoseniveauet, hvis patientens blodglukoseniveauer bliver for lave. Beregning af osmolariteten af ​​en opløsning giver dig mulighed for at forstå, hvor meget glukose det indeholder, hvilket kan være nyttigt ved at forudse dets virkninger på blodglukoseniveauer.

Trin 1

Væg mængden af ​​glukose, der vil gå ind i opløsningen. Dette er nødvendigt for at beregne antallet af "mol" glucose, som er en del af ligningen til beregning af glucosens osmolaritet, forklarer University of Mississippi Medical Center.

Trin 2

Opdel massen af ​​glucose med 180. Molekylvægten af ​​glucose er 180 g pr. Mol, siger John Kimball, pensioneret Harvard professor i immunologi og biologi og forfatter af flere lærebøger. En mole er en måleenhed, der anvendes til beregning til osmolaritet af en opløsning.

Trin 3

Opdel efter opløsningens volumen. Dette vil give dig molariteten af ​​glukose; fordi glukose ikke adskilles i to separate forbindelser, når det opløses, er osmolariteten og molariteten af ​​en glucoseopløsning den samme, forklarer University of Vermont.

Pin
+1
Send
Share
Send