Sygdomme

Rygsmerter fra nyrer

Pin
+1
Send
Share
Send

Rygsmerter er en almindelig klage, især når folk bliver ældre. Selv om dette ofte kan blive chalked op til muskelskade eller stress, kan vedvarende lændesmerter eller flankesmerter være et symptom på alvorlig nyresygdom. Kvaliteten af ​​smerten er ofte et vigtigt led i forskellige former for nyresygdom. Det er vigtigt ikke at selvdiagnostisere og komme til en læge, hvis rygsmerter er vedholdende.

Typer af smerter og symptomer

Flanksmerter kan være pludselige og stikkende, eller kedelige og smertefulde. Det kan forblive lokaliseret på ét sted eller synes at flytte til forskellige regioner på din nederste del af ryggen og siderne.

Denne smerte kan også ledsages af andre symptomer, såsom hyppig og smertefuld vandladning, feber, kvalme og træthed.

Vær forberedt på at omhyggeligt definere problemet for din læge, fordi typen af ​​smerte og tilstedeværelsen af ​​yderligere symptomer er vigtige spor til diagnosen.

Stærk smerte

Nyre- eller urethrale sten er en af ​​de mest almindelige årsager til flanke smerter, ifølge Medline Plus. Denne smerte er ofte meget skarp og akut. Det er så alvorligt, at narkomaner ofte gør krav på en historie med sten, når de forsøger at få medicin fra medicinske udbydere. Smerten i sig kan migrere, da stenen går gennem urinerne, bliver mere og mere smertefuld, jo længere er stenen fra blæren.

Bortset fra smerte, kan overlapning af sten være utilsigtet. Men kroniske forhindringer kan forårsage irreversibel skade. Det er vigtigt at kontakte en læge, når du oplever denne type smerte.

Kedelig smerte

Kedelig smerte er hyppigere forbundet med moderat avanceret kronisk nyresygdom. Sådanne sygdomme indbefatter diabetisk nefropati, IgA nefropati, FSGS, nyredysplasi eller nogen af ​​de mange sygdomme, der forårsager ardannelse af de små nyrelfilter kaldet glomeruli.

Ifølge National Kidney Foundation, selv om flanke smerter er ualmindeligt i de tidlige stadier, forekommer det ofte i senere stadier af sygdommen. Den nøjagtige årsag til denne smerte er ukendt.

urinvejsinfektioner

Sløv, achey smerte kan også være forbundet med urinvejsinfektioner eller UTI'er. Urinvejen omfatter blæren, urinerne og nyrerne. Hvis infektionen er lokaliseret i nyrerne, kaldes infektionen pyelonefritis. Dette kræver hurtig behandling for at forhindre permanent nyreskade.

Andre symptomer, der er fælles for UTI'er, er smertefuld vandladning, feber og kvalme.

Kræft

Rygsmerter kan også være vejledende for nyretumorer. Ifølge Anton J. Bueschen er forfatter til kapitlet om flankepine, der fremgår af volumenet "Kliniske metoder", smerte "ikke det mest almindelige præsenterende symptom, og når der er smerte, er det ofte forbundet med andre symptomer." Normalt følger denne type smerte avancerede tumorer.

Pin
+1
Send
Share
Send