Mad og drikke

Dark Soda & Health Risk

Pin
+1
Send
Share
Send

Colas har mange kalorier og sukker uden mange næringsstoffer. De kan få dig til hurtigt at pakke pund, hvilket sætter dig i fare for fedme og kronisk sygdom. Ud over kalorier og sukker indeholder sodavand - især mørkfarvet sodavand - kemikalier og syre, der giver dem deres særskilte smag og farve. Disse kemikalier kan også tage et vejafgift på dit helbred. Desværre er kostkolas ikke svaret, fordi de indeholder de samme syrer og kemikalier som almindelige colas. For bedre sundhed reduceres efterhånden din cola forbrug ved at erstatte din daglige sodavand med sundere alternativer.

Sundhedsrisici for fructose i mørk soda

Non-diet colas indeholder sødestoffet fructose - som er en del af high fructose majs sødestoffer - som din lever går ned og opbevares som fedt. Kemikalierne i colas, der giver dem deres mørke farve og de kunstige sødestoffer i kost cola øger fedtopbevaring endnu mere. Som fedt ophobes, risikerer du ikke-alkoholholdige fedtsygdomme, som eventuelt kan udvikle sig til cirrose, en potentielt alvorlig sygdom, der involverer leverlidelse. Jo mere fructose du forbruger desto større er din chance for at udvikle denne tilstand, ifølge et 2015-studie, der blev offentliggjort i Journal of Hepatology. Ud af 2.500 voksne var de, der drak mere end en sukkerholdig drik som cola per dag, 55 procent mere tilbøjelige til at lide af fedtsygdomme i forhold til dem, der ikke gjorde det.

Fructose forbrug bidrager også til fedme, hvilket sætter dig i fare for en lang række problemer, herunder hjertesygdomme, højt kolesterol og højt blodtryk. Hvis du tænker på at skifte til diæt sodavand, så tænk igen. En undersøgelse, der blev offentliggjort i 2009 i Diabetes Care, viste, at voksne, der drak mindst en kost soda om dagen, havde en højere taljeomfang og en øget risiko for type 2-diabetes sammenlignet med voksne, der afstod fra diæt sodavand.

Usund farve i mørke cola

Du finder sikkert ingrediensens "karamelfarve" på din dåse af cola. Selv om dette lyder harmløst, er karamelfarve et kendt kræftfremkaldende middel hos dyr, ifølge Center for Science i den offentlige interesse. Karamelfarve gør ingenting for colas smag; det giver bare cola sin tydelige, mørke farve. Californiens tilstand tillader ikke mere end 4 mikrogram af denne ingrediens på grund af sin forbindelse til kræft. Regelmæssige cola drinkere spiser dog mere end dette på daglig basis, siger en artikel fra 2015, der blev offentliggjort i PLOS One. En lejlighedsvis cola vil ikke skade dig, men hvis du drikker mørke colas regelmæssigt, kan du øge din chance for kræft i løbet af din levetid.

Syre i mørk cola

Fosforsyre tilsættes til colas for at gøre dem smagfuldt og forhindre vækst af skimmel og bakterier. Fosforsyre kan bidrage til osteoporose hos kvinder, en tilstand kendetegnet ved svage, skøre knogler, der let kan bryde. En undersøgelse fra 2006 offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition viste, at kvinder over 60 år, der drak fire eller fem colas om ugen, havde lavere knoglemineraltæthed i deres hofter, hvilket øger risikoen for hoftefrakturer. Resultaterne var ens om kvinderne drak regelmæssig cola, kost cola eller koffeinfri koa. Drikkeklar sodavand havde ingen indflydelse på andre kvinders risiko for osteoporose.

Mørk soda og mundtlig sundhed

Når du nipper til et sødt cola, kommer sukkerarterne i det sammen med bakterier i munden til at danne syre. Dette kombineret med syren tilsat til colas angreb og svækker tændingen af ​​dine tænder. Disse angreb begynder igen med hver sodavand. Når din emalje er beskadiget, begynder hulrummen at danne sig. Kost cola indeholder ikke sukker, men det indeholder sure, der slider dine tænder væk. Brug af et strå til at drikke sodavand kan hjælpe med at holde syre og sukker væk fra tænderne. Når du er færdig med din sodavand, skyll din mund med vand eller børst tænderne.

Sundere alternativer til soda

Det meste af din krop består af vand, og du skal genopfylde det hver dag. Hold en vandflaske med dig hele dagen og drik vand med hvert måltid. Tilsæt et stænk citron eller lime eller stejl vandmelon eller bær i det natten for ekstra smag.

Skift til kaffe til en koffeinfiksering i stedet for sodavand. Kaffe har været forbundet med lavere satser på Parkinsons sygdom, hjertesygdom, type 2 diabetes og depression, ifølge Harvard School of Public Health. Undgå ekstra kalorier ved at hoppe over fløde og sukker i din kaffe.

Grøn te indeholder antioxidanter, der kan reducere risikoen for kræft, hjertesygdomme og diabetes. Rød og sort te har også disse forbindelser, men i mindre mængder. En masse te er til rådighed, så find den der passer til din smag. Sip den varm eller bryg den hjemmelavede iste med et stænk frisk citronsaft. Som med kaffe, undgå at tilføje sukker til din te.

Mælk og frugtsaft er to andre alternativer til sodavand. Begge indeholder vitaminer og mineraler, der er gode for dit helbred. Kalcium i mælk har endda været forbundet med vægttab. Juice er højere i kalorier og sukker end frisk frugt, så vælg 100 procent, ikke-sukker tilsat juice, og hold dig til en 4- til 6 ounce servering af juice per dag.

Pin
+1
Send
Share
Send