Sygdomme

Lungebetændelse Symptomer hos spædbørn

Pin
+1
Send
Share
Send

Lungebetændelse, en lungeinfektion, skyldes flere mikroorganismer, herunder bakterier, vira, parasitter og svampe, siger KidsHealth, en medicinsk ressource, der leveres af Nemours Foundation. Afhængigt af årsagen kan spædbørn med lungebetændelse kræve medicinsk behandling for at hjælpe med vejrtrækning eller væskeudskiftning. Ligesom enhver infektion er behandling af lungebetændelse baseret på årsagen. Symptomer på lungebetændelse hos et spædbarn har tendens til at være ens, uanset årsagen til infektionen.

Respiratoriske symptomer

Lungebetændelse påvirker primært lungerne. Et spædbarn kan kun have symptomer på lungebetændelse, der involverer vejrtrækning, såsom hurtig vejrtrækning, åndedræt eller støjende vejrtrækning. Det er tydeligt, at et spædbarns vejrtrækning bliver anbragt, når huden trækkes tæt over ribbenene med hver indånding. Næseborene kan trække sig tilbage og flare med hver vejret også. Wheezing eller whistling lyder under indånding eller udånding kan også være symptomer på lungebetændelse. Universitetet i Michigan Health System forklarer, at brystet rattling er muligt hos spædbørn, men det er ikke altid et klart tegn på lungebetændelse. Noisiness er på grund af væskeopbygning i lungerne, specielt i luftsækkene (alveoler). Denne væske er den primære årsag til alle respiratoriske tegn på infektionen.

Abdominale symptomer

Når en åndedrætsinfektion påvirker de nedre dele af lungerne, kan abdominale symptomer på sygdom være resultatet, siger KidsHealth. Et spædbarn kan opkastes eller græde fra mavesmerter. Andre tegn på, at et spædbarn lider af mavesmerter inkluderer at trække knæene opad, græde uforvarende eller nægte at spise.

Andre symptomer

American Academy of Family Physicians siger, at nogle af de stærkeste forudsigere af lungebetændelse hos børn er feber og cyanose, en blå farvetone på huden. Et spædbarn uden feber og åndedrætssymptomer er ikke sandsynligt at have lungebetændelse, siger AAFP. Et spædbarns temperatur kan komme så højt som 104 grader Fahrenheit. Afhængig af spædbarns børnelæge og alder kan enhver temperatur over 100 grader kræve øjeblikkelig lægehjælp. I ekstreme tilfælde kan et spædbarn have blå eller grå læber og / eller negle. Denne misfarvning er resultatet af, at blodlegemer har utilstrækkelig iltforsyning, hvilket gør dem nemme at se gennem huden.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Pustebesvær og lungebetennelse (April 2020).