Mode

Forskelle mellem fedt og cellulite

Pin
+1
Send
Share
Send

En væsentlig bestanddel af den menneskelige krop, fedt findes i to grundlæggende typer: subkutan og visceral. Dine gener spiller en stor rolle i, hvor mange fedtceller du har, hvilken type fedtceller de er, og hvor de er placeret. Dit fysiske niveau spiller også en rolle i, hvor meget kropsfedt du har.

Typer af fedt

Subkutant fedt ligger i et lag lige under overfladen af ​​huden. En type bindevæv, det indeholder blodkar, nerver, hårfollikler og klynger af fedtceller. Subkutan fedt tjener som et lag af isolering til kroppen, hvilket hjælper kroppen med at opretholde sin indre temperatur. Det tjener også som en pude og et energilagringssted.

Visceralt fedt er den type fedt, der er placeret i bukhulen, der omgiver vitale organer. Akkumulering dybt under muskelvæv i maven og udvidelse af taljen, visceral fedt er mere end blot et depot. Det producerer hormoner som leptin og adiponectin. Normalt frigives efter et måltid, leptin undertrykker appetit. Adiponectin påvirker cellernes respons på insulin.

Cellulite

En specifik form for subkutant fedt, cellulite har et udtænkt udseende og er deponeret lige under overfladen af ​​huden omkring hofter, lår og skinker. Selv tynde mennesker kan have cellulite, fordi alle har subkutant fedt. Cellulite er mere udtalt, når bindevæv, som adskiller fedtceller i kamre, har et bikageudseende, som er mere almindeligt hos kvinder. I modsætning til vandrette eller krydsede mønstre vil de bikakeformede fedtceller sandsynligvis stige ud og skabe cottage-ost-effekten. Cellulite bliver mere mærkbar, når folk bliver ældre og deres hud bliver tyndere.

Sundhedsrisici

Selvom cellulite - og enhver form for subkutan fedt - kan være vildt, udgør visceralt fedt mere farlige sundhedsmæssige bekymringer. Overskydende visceralt fedt forstyrrer kroppens hormonbalance, som kan bidrage til at hærge arterierne, udløse en forhøjelse af blodtrykket, forringe kroppens evne til at bruge insulin og hæve niveauet af dårligt kolesterol samtidig med at niveauet for godt kolesterol sænkes.

Sund livsstil

Regelmæssig motion kan hjælpe med at forhindre gevinsten af ​​overskydende fedt samt mindske dine chancer for at udvikle cellulite. For folk, der er tilbøjelige til at udvikle cellulite, vil træning holde det fordybede blik fra at blive mere udtalt.

Fornuftig spisning, daglig aerob træning og styrketræning to til tre gange om ugen er alle nyttige, uanset om du vil miste visceral eller subkutan fedt, selvom du sikkert opdager, at subkutan er mere envis. Gå, jog eller find en anden form for kardiovaskulær træning, som du nyder og træner på 70 til 80 procent af din maksimale hjertefrekvens i 20 til 30 minutter hver dag. Ethvert værktøj er fint til styrketræning, ifølge det amerikanske råd om motion, herunder frie vægte, maskiner eller endda bare din kropsvægt, som er alt hvad du behøver for øvelser som push-ups eller pull-ups. Langsomt og stabilt vægttab som resultat af sunde livsstilsændringer bør være målet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Booty Bridge Series! Exercises That Actually Work to Reduce Cellulite! (April 2020).