Parenting

Sådan beregner du din mentale alder

Pin
+1
Send
Share
Send

Din kronologiske alder, det vil sige antallet af år siden fødselsdagen, stemmer ikke altid overens med, hvad psykologer betegner din "mentale alder". At bestemme forskellen mellem de to er nyttig ved at designe lektionsplaner for det særligt intelligente og mentalt handicappede, selv om de metoder, hvormed psykologer beregner mental alder er begrænsede. Standardiserede tests som Stanford-Binet intelligens kvotienten har vist sig pålidelige, mens læge vurderinger i tilfælde af alvorlig handicap er lidt mere end uddannede gæt. Alligevel viste lægeundersøgelser pålidelighed svarende til testningen i et 1986-studie, der blev offentliggjort i "Journal of Pediatric Psychology."

Trin 1

Tag en IQ test administreret af en kvalificeret, professionel proctor. Online test kan være sjovt, men de mangler ekspertanalyse og kommer med advarsler om, at de kun er til underholdning.

Trin 2

Skriv ned din score i følgende formel: IQ = MA / CA 100, hvor "MA" er din mentale alder og "CA" er din kronologiske alder. For eksempel, hvis din kronologiske alder er 10, og din IQ-score er 120, ville formlen læse, 120 = x / 10 100, hvor "x" er din mentale alder.

Trin 3

Opdel begge sider af ligningen med 100. Dette efterlader dig med 1,2 = x / 10 fordi dividering af højre side af ligningen annullerer multiplikatoren på 100, og dividering af ligningens venstre side, eller 120/100, svarer til 1,2.

Trin 4

Multiplicer begge sider af ligningen med 10 for at løse for "x" eller din mentale alder. Da "x" i øjeblikket er tælleren i fraktionen x / 10, multiplicerer med 10 eller 10/1 for at være specifik, giver 10x / 10 eller simpelthen "x". Multiplication af venstre side af ligningen er lig med 12 eller 1,2 * 10. Derfor er x = 12. Så i dette eksempel er din mentale alder 12.

Advarsler

  • Kognitiv udvikling sænker klokken 16, stopper derefter klokken 18, hvilket gør beregningen af ​​mental alder irrelevant. IQ-test for voksne bruger en "standardafvigelse" formel målt mod en gennemsnitlig score på 100. Ingen mentalt aldersberegning anvendes i IQ-tallene for voksne.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: TEST PARA CONOCER TU EDAD REAL salud con mary (Februar 2020).