Sygdomme

En pinched nerve i den nederste del af ryggen

Pin
+1
Send
Share
Send

Lændesmerter er et almindeligt problem. Det kan skyldes muskelstramthed, skadesskader eller kompression på en nerve. Årsagen til rygsmerter skal altid diagnosticeres korrekt som forskellige skader kræver forskellige behandlingsplaner. En knækket nerve i nedre ryg kan forårsage mange symptomer og komplikationer, hvis det ikke lykkes ordentligt.

Anatomi i ryggen

Ryggraden består af knogler kaldet hvirvler, der hjælper med at støtte kroppen og skabe et dække for nerverne, som løber gennem rygsøjlen. Disse nerver er ansvarlige for at sende signaler fra hjernen til resten af ​​kroppen. Mellem hvirvlerne er skiver, der giver en pude og absorberer stød. Muskler og ledbånd er knyttet til hvirvlerne for at hjælpe rygsøjlen bøjning og twist. Skader eller sygdomme på nogen af ​​de ovennævnte strukturer kan knibe en nerve hvor som helst langs rygsøjlen, herunder nedre ryg.

årsag

Når en nerve klemmes eller komprimeres, vil signaler ikke kunne komme igennem korrekt. Dette kan ske af flere grunde. Hvis en skive i den nedre rygsøjlen bliver hernieret eller bevæger sig ud af sted, kan den knibe nærliggende nerver. Ændringer i hvirvlerne på grund af gigt og andre tilstande kan reducere det rum, gennem hvilket nerverne rejser, hvilket kan knibe dem. Stramme muskler, betændelse mod skade eller sygdom, og ekstra vægt på rygsøjlen på grund af fedme kan alle komprimere nerver i nedre ryg. Nerverne kan også midlertidigt klemmes på grund af dårlig kropsholdning. Hvis årsagen er identificeret, og trykket fjernes, kan normal nervefunktion returnere. Hvis tilstanden fortsætter ubehandlet, kan det forårsage kroniske symptomer.

Symptomer

Symptomer på en knust nerve i nedre ryg kan være mild eller svær, afhængigt af hvor meget nerven er komprimeret. National Institute of Neurological Disorders og Stroke angiver, at smerte kan lokaliseres i nedre ryg, eller det kan stråle ned for benene og ind i fødderne. Smerten kan eller måske ikke ledsages af fornemmelser af prikken eller følelsesløshed. Disse symptomer kan være til stede konstant eller bare forekomme med visse bevægelser eller stillinger. En kraftigt knækket nerve i den lave ryg kan forårsage svaghed i benene og et tab af blære eller tarmfunktion, som kræver hurtig lægehjælp.

Behandling

University of Washington foreslår hvile og medicin for at kontrollere smerten og betændelsen. Steroid injektioner er det næste trin, når oral medicin ikke er nok. Fysioterapi kan hjælpe med at forsigtigt styrke og strække musklerne i den lave ryg. Fysioterapi giver også uddannelse i ordentlig kropsmekanik og kropsholdning for at hjælpe med at kontrollere symptomer og forhindre tilstanden i at blive værre. Ændringer i daglige aktiviteter kan være nødvendige for at forhindre forværring af symptomerne. At tabe overskydende vægt vil også bidrage til at tage pres fra nerverne. I tilfælde hvor symptomerne er alvorlige og påvirker livskvaliteten, kan det være nødvendigt med kirurgi. Dette kan omfatte fjernelse af hele eller en del af en disk eller knogle, der komprimerer nerven.

Prognose

Jo hurtigere behandling er startet efter symptomerne, jo bedre er resultatet. De fleste tilfælde af en knust nerve i nedre ryg er akut og løser med tiden, hvilket giver mulighed for at vende tilbage til normal funktion. Den tid det tager at helbrede varierer meget afhængigt af patientens underliggende årsag og generelle helbred. Men nogle tilfælde kan blive kroniske, og symptomerne kan komme og gå igennem hele livet. For alle, der har haft en knust nerve i underkroppen, er det klogt at holde sig i en behandlingsplan og undgå aktiviteter, der lægger stress på underkroppen.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Der (April 2020).