Sport og fitness

Er korset hånd-øje dominans påvirket basketballoptagelser?

Pin
+1
Send
Share
Send

Optagelse af en kurv involverer flere præcise trin. En spiller tager den rigtige holdning, greb bolden korrekt i skudlommen, kortlægger visuelt en lige linje fra bolden og skyder øjet til kurven, skubber bolden med skydehånden, hopper og udløsninger. Hvis "skydeøje" og hånd er forskellige, kan scoring påvirkes. Overraskende kan imidlertid tværgående dominans være nyttigt.

Tjek for øje-dominans

Ligesom de fleste mennesker enten er højrehåndede eller venstrehåndede - i modsætning til at være ambidextrous - er de fleste også enten dominerende med højre øjne eller venstre øje dominerende. Hvis din dominerende hånd og øje er forskellige, er du "cross-dominant." Rob Wood of TopEnd Sports tilbyder en nem test (se Reference 1). Forlæng dine arme til forsiden og læg hænderne sammen for at lave en lille trekant mellem dine tommelfingre og de første knogler af dine indeksfingre. Med begge øjne åbne, siger Wood, se gennem trekanten og fokusere på objektet. Luk dit venstre øje. Hvis objektet forbliver i øjnene, har du ret-øjen-dominerende. Hvis dine hænder ser ud til at bevæge sig væk fra objektet og til venstre, er du dominerende for venstre øje.

Juryen er stadig ude på kors-dominans

Selv om ingen videnskabelig forskning eller undersøgelser har behandlet spørgsmålet om cross-dominans og basketballoptagelse, har uformelle undersøgelser været udført af studerende. Nogle mener, at cross-dominans forbedrer skydningsevnen. Ambidexterity, en form for cross-dominans, påvirker NBA-spillere som Kobe Bryant og LeBron James. Andre er uenige om virkningen af ​​cross-dominans på skydning succes; Toronto's ArcU coaching program noter, "Findinger og meninger er stadig opdelt" (se Reference 2).

Pin
+1
Send
Share
Send