Sport og fitness

Fractured Sternum Exercise Guidelines

Pin
+1
Send
Share
Send

Brystbenet er et langt, fladt ben i midten af ​​brystet, også kendt som brystbenet. Det er vedhæftningsstedet til mange brystmuskler og forbinder knoglens knogler. Sædige brud er oftest forårsaget af motorkøretøjskollisioner, men kan også forekomme under brystkompressioner til HLR eller direkte kontakt sport, såsom hockey eller fodbold. Skader forårsaget af brud er sjældent begrænset til brystbenet, da det er tæt forbundet med andre knogler, muskler, ledbånd og organer. Derfor skal rehabiliteringsøvelser overveje hele brysthulen.

Sikkerhedshensyn

På grund af det kraftige traume, der forårsager brystfrakturer, forventes blå mærker, hævelse, stivhed, ømhed og smerte. Behandle disse symptomer inden du starter et træningsprogram. Diagnose fra en sundhedspersonale giver mulighed for at udelukke tilbehørsskader, såsom hjerte- og karslidelser, indre blødninger og kompressionsbrud i thoracal rygsøjlen. Disse har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Hertil kommer, at hvis brystfrakten er alvorligt fordrevet, vil den kræve kirurgisk behandling, før øvelser kan begynde.

Indledende behandling

Hvil fra dine fysiske aktiviteter. Derudover begrænse brugen af ​​dine bryst og skulder muskler. Ingen trækker, skubber, løft eller aktivitet, der kræver tung vejrtrækning. For at indlede smertelindring skal du holde knust is i en plastikpose mod brystbenet uden at lægge pres på brudstedet. Hold isen, cykle 20 til 30 minutter til og fra, i de første 24 til 72 timer.

Bryst og skulder bevæge sig

For at bekæmpe bryststivhed og genindstille korrekt åndedrætsfunktion, udøve langsom og kontrolleret vejrtrækning. Dette vil udvide brystet, strække vævet omkring brystbenet og genoprette bevægelsesområdet. Afslut otte til 10 langsomt dybe vejrtrækninger. For at strække musklerne på brystet, start i en behagelig stående stilling med dine arme ved dine sider. Hæv begge arme foran dig, 90 grader. Flyt en arm ad gangen ud til siden og så langt tilbage som du kan uden smerte. Hold i 30 sekunder. Afslut 3 til 5 gentagelser for hver arm.

Bryst- og skulderforstærkning

Selvom resten først er nødvendigt for brystmusklene, skal de styrkes senere i rehabiliteringsprocessen. Begynd med at stå overfor en væg. Planter dine hænder på væggen, lige foran dine skuldre, og udfør små pushup bevægelser mod væggen. Fremskridt til at lave pushups på gulvet, men fra dine knæ. Fremskridt videre til en normal pushup fra dine fødder. For at fremme øvelsen yderligere, lav en pushup med forhøjede fødder og brug en arm ad gangen. Gentag 10 til 12 gentagelser for tre sæt. For at styrke musklerne i ribbenburet og brystet leddene, deltage i kardiovaskulær træning, der vil øge din puls i 10 til 20 minutter om dagen.

Pin
+1
Send
Share
Send