Sygdomme

Smerter og hævelse i skuldre, arme og hænder

Pin
+1
Send
Share
Send

Smerter og hævelser i dine skuldre, arme og hænder kan være et symptom på forskellige tilstande, herunder gigt, en traumatisk skade eller en sygdom. Din læge vil foretage en diagnose baseret på dit køn, alder og en dybere undersøgelse af dine symptomer. For eksempel kan hævelse i leddene være en type arthritis, mens hævelse i dine muskler kan være fra en belastning eller skade.

Sternoklavikulær fælles dislokation

Et traumatisk fald eller slag på din skulder kan forårsage sternoklavikulært leddforskydning, en tilstand, der forårsager smerte, hævelse og prikken i skulder, arm og hånd. Sternoklavikulær ledd er i skulderen og er delvist ansvarlig for mobilitet mellem skulder og bagagerum. I 2008 offentliggjorde "Canadian Journal of Surgery" en rapport, der tyder på, at fordi sternoklavikulær leddforskydning er usædvanlig, går det ofte fejldiagnostiseret. Afhængig af skadens nøjagtige placering omfatter komplikationer respiratoriske problemer, vaskulære skader, nerveskader, problemer med at synke og endda døden.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelen er en vej i håndleddet, der indeholder nerver, der styrer håndbevægelsen og sensationen. Gentagen stress på nerveen, som løber fra det indre håndled til underarmen, kan forårsage karpaltunnelsyndrom. Irriterede sener kan også tykke eller svulme i karpaltunnelen og trykke på medianen. Symptomer omfatter smerte og hævelse, der udstråler mellem skulderen og hånden såvel som brændende, prikken, kløe og følelsesløshed. Symptomer kan forekomme i en eller begge hænder. Medicinske tilstande som en overaktiv hypofyse, hypothyroidisme og reumatoid arthritis kan også forårsage karpaltunnelsyndrom.

Komplekse regionale smertestillende syndrom

Komplekse regionale smerte syndrom, eller CRPS, er en kronisk smerte lidelse, der typisk påvirker lemmerne. CRPS er kendetegnet ved intens brænding eller smerte og hævelse i arm eller hånd, ledstivhed, muskelspasmer og svaghed. Andre symptomer omfatter misfarvning af huden, ændringer i temperaturen, svedtendens og følsomhed i de berørte områder. CRPS følger ofte en skade eller sygdom.

Behandling

Hvis dine symptomer er milde, kan du behandle smerte og reducere hævelse med over-the-counter antiinflammatoriske lægemidler som ibuprofen eller aspirin. Anvendelse af en kold komprimering eller is kan lindre hævelse, og varme kan lette stramme muskler og spasmer. Hvis din smerte og hævelse er uhåndterlig eller hvis den varer længere end nogle få dage, skal du kontakte din læge.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Goethe Faust Teil 1 (Januar 2020).