Sygdomme

5 ting du behøver at vide om alkoholens virkning på fælles smerte

Pin
+1
Send
Share
Send

Du har sikkert hørt udtrykket "ingen smerte" når du henviser til en person, der har haft for meget at drikke. Selv om det er rigtigt, at alkohol kan dumpe smerten til en vis grad, er forbrug af for meget alkohol aldrig tilrådeligt, og alkoholforbrug er ikke en anbefalet måde at kontrollere ledsmerte på - selv små mængder kan være skadelige. Faktisk bør du være opmærksom på, at alkohol kan negativt interagere med medicin du kan tage for at lindre din ledsmerte.

Alkohol kan reducere smerte

Alkohol reducerer generelt nervernes aktivitet i hjernen, hvorfor det gør dig træt. Som følelsen af ​​smerte forekommer i hjernen, kan alkohol også numme dig til smerte signaler kommer fra dine led. Men er der faktisk videnskabeligt bevis på, at alkohol er et smertestillende middel, der reducerer smerte? En systematisk gennemgang, der blev offentliggjort i december 2016-udgaven af ​​"The Journal of Pain", tyder på, at der er bevis for at understøtte alkoholens analgetiske virkninger. Denne gennemgang analyserede 18 tidligere undersøgelser, hvor deltagere fik smertefulde stimuli før og efter alkoholadministration og vurderede deres ubehag. Forfatterne fandt ud af, at alkohol signifikant øgede den minimale mængde smertefuld stimulering, der var nødvendig for at blive opfattet som smerte. Det mindskede også sværhedsgraden af ​​den rapporterede smerte. Disse virkninger opstod ved et alkoholindhold på 0,08 procent, den lovlige grænse i USA, og jo højere blodalkoholniveauet er, jo større grad af analgesi.

Alkohol og kronisk smerte har et kompliceret forhold

Fordi alkohol har nogle smertelindrende egenskaber, bruger folk med kronisk smerte nogle gange alkohol til selvmedicin. En undersøgelse offentliggjort i "The Journal of Pain" i september 2009 rapporterede, at ca. 25 procent af voksne med arthritis smerte selvmedicineret med alkohol. Faktisk antyder en gennemgang i november 2012-udgaven af ​​"Neurovidenskab og adfærdsmæssige vurderinger", at alkoholens analgetiske virkninger er forbundet med en øget risiko for at blive alkoholafhængige, og at tolerance for alkoholens analgetiske virkninger udvikles ved gentagen forbrug. Forfatterne bemærkede også, at udvidet brug af alkohol faktisk kan fremkalde smerte symptomer og forværre kronisk smerte.

Alkohol kan være dårlig for din sundhed

Overdriven alkoholforbrug kan have flere kortvarige skadelige virkninger, herunder ulykker, vold, risikabel adfærd og alkoholforgiftning. Langsigtede negative helbredseffekter af overdreven alkoholforbrug omfatter alkoholafhængighed og øget risiko for leversygdom, højt blodtryk, hjertesygdom, slagtilfælde og psykiske problemer. Det øger også sandsynligheden for at udvikle kræft i mund, hals, spiserør, tyktarm, lever og bryst. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) øger selv moderat alkoholforbrug din risiko for visse kræftformer og leversygdom. Faktisk anslog en undersøgelse i april 2013-udgaven af ​​"American Journal of Public Health", at alkoholforbruget førte til omkring 18.000 til 21.000 kræftdødsfald i USA i løbet af 2009, og forbrug på mindre end 1 1/2 drikkevarer pr. dag tegnede sig for en fjerdedel til en tredjedel af disse alkoholrelaterede kræftdødsfald.

Alkohol kan interagere med medicin

Alkohol kan negativt interagere med hundredvis af medicin, herunder dem der anvendes til ledsmerter. Selv små mængder alkohol kan forstyrre deres effektivitet eller intensivere deres bivirkninger. For eksempel kan alkohol og almindelige smertestillende midler som f.eks. Ibuprofen (Advil, Motrin), acetaminophen (Tylenol), naproxen (Aleve) eller celecoxib (Celebrex) øge risikoen for udvikling af maveblødninger og sår samt leverskade. Mange andre lægemidler, som dem, der bruges til at behandle angst, opmærksomhedsforstyrrelser, depression, diabetes, halsbrand, forhøjet blodtryk og infektioner, kan have mere alvorlige farlige interaktioner med alkohol, såsom øget risiko for hjerteanfald, ændringer i blodet tryk eller nedsat vejrtrækning. Spørg altid din læge, om nogen medicin du tager, vil interagere med alkohol.

Alkohol anbefales ikke til at behandle fælles smerte

Du bør ikke bruge alkohol til at give lindring fra din fælles smerte på grund af dens potentielle sundhedsrisici. Faktisk, hvis din fælles smerte skyldes gigt, bør alkoholforbruget undgås, da det kan øge urinsyreproduktionen, hvilket kan forværre din gigt. CDC anbefaler at begrænse alkoholforbruget og bemærker, at der ikke har vist sig at være nogen minimumsmængde af alkohol.

Hvis din ledsmerte er intens eller interfererer med din hverdag, skal du kontakte din læge. Hvis smerten kom pludselig, måske fra et fald eller en ulykke, søge hurtig lægehjælp. Tal med din læge, hvis du føler at du skal drikke for at lindre din smerte, have problemer med at begrænse dit alkoholforbrug, find dit drik forstyrrer dine ansvar eller er bekymret for at du drikker for meget.

Anmeldt af: Mary D. Daley, M.D.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Spider-Man: Homecoming (Marts 2020).