Sport og fitness

Aching Legs Days After Running

Pin
+1
Send
Share
Send

Sårhed, der opstår adskillige dage efter kørsel, er kendt som forsinket muskelsårhed eller DOMS. DOMS smerte kan vare op til syv dage, men skal begynde at sprede tre til fire dage efter kørsel. Hvis din smerte ikke mindsker to til tre dage efter den første begyndelse af smerte, konsulter en læge for at udelukke en mere alvorlig skade eller anden medicinsk lidelse.

Symptomer

Smerten fra DOMS sætter typisk i 24 til 48 timer efter kørsel og toppe mellem 48 og 72 timer bagefter. Smerten fra DOMS forsvinder normalt helt efter syv dage. Foruden smerte kan andre symptomer være til stede, herunder muskelsvaghed og ømhed, tab af styrke, hævelse og stivhed. Symptomerne er ikke afhængige af hinanden og kan præsentere sig på forskellige tidspunkter, ifølge forskere ved University of New Mexico. Nybegyndere løbere og mere erfarne løbere, der pludselig øger intensiteten eller varigheden af ​​deres regime, er mest udsatte for DOMS.

Årsager

Eksperter har ikke været i stand til at bestemme den nøjagtige årsag til DOMS, men de ved, at det er en inflammatorisk reaktion, muligvis udløst af muskelceller. Det er også kendt, at excentrisk træning - modstand mod forlængelse af musklerne - er den handling, der er mest ansvarlig for DOMS. At køre ned ad bakke er et eksempel på ekscentrisk øvelse. I modsætning til en skade forårsager løb, mens det rammes af DOMS, ikke yderligere muskelskader. Aching ben kan også simpelthen være som et resultat af led og bindevæv, der gendannes fra løbens påvirkning og musklerne. Fælles smerte kan ikke nødvendigvis være alvorlig og er almindelig med nybegyndere løbere eller mennesker, der har udvist at løbe efter at have taget en lang pause.

Behandling

Selvom der er foretaget forskning for at bestemme den mest effektive behandling for DOMS, er der ikke fundet nogen løsning, der konsekvent lindrer smerte eller fremmer helingsprocessen. Resten kan hjælpe helingsprocessen, men der er blevet fundet mild motion for at lindre den ømhed, som DOMS forårsager, om end kun midlertidigt. Massage, tage et varmt bad eller tage et ikke-steroide antiinflammatorisk stof, såsom aspirin eller acetaminophen, kan tilbyde lindring. At tage protease enzymer eller plantebaserede sitosteroler kan hjælpe med at lindre betændelsen forårsaget af DOMS, muligvis lindre smerten. Men konsulter en læge, før du tager et tillæg.

Forebyggelse

Den mest effektive måde at forhindre DOMS på er ved at varme op og strække, før du kører. Både generel opvarmning og specifik opvarmning bør udføres. En generel opvarmning består af aktivitet, der får dit blod til at bevæge sig og opvarmer hele din krop; calisthenics er et godt eksempel. En særlig opvarmning indebærer at bevæge dine ben gennem bevægelsen, som du vil udføre under træning, men uden modstand. I tilfælde af løb, udfører benkamp eller går før kørslen er gode eksempler. Strik forsigtigt dine ben efter opvarmning og efter at du er færdig med at løbe. Tempo dig selv mens du kører, og undgå at løbe ned ad bakke, især hvis du er en nybegynder. Gradvist øge intensiteten af ​​din løbende regime, undgå pludselige spring i intensitet eller varighed. Drik rigeligt med vand for at blive hydreret og undgå at løbe på ømme eller trætte ben. Tag mindst en dag om ugen for at hvile dine benmuskler.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Oberschenkelzerrung - Muskelfaserriss: Untersuchung | Behandlung (Tapen) (April 2020).