Mad og drikke

Kulhydrater og Fiber i Løg

Pin
+1
Send
Share
Send

Med mere end 500 sorter er løg blandt de 10 bedste vegetabilske afgrøder i verden. Farve er kun et af de kendetegn, der adskiller forskellige løgsarter, der er grupperet bredt i friske og oplagringskategorier. Alle løg sorter indeholder lignende koncentrationer af kulhydrater, herunder sukker og fiber. Smagen af ​​forskellige løg afhænger af svovl-, sukker- og vandindholdet.

Typer af carbs

Alle kulhydrater består af sukker eller saccharid, molekyler i forskellige strukturelle formationer. Enkelt eller parret saccharidmolekyler har den fælles betegnelse for "sukkerarter". Glucose, fructose og lactose er eksempler på sukkerarter. Stivelser er lange kæder af glucosemolekyler, der bryder ned i sukker i tarmene. Fiber er en tredje type carb, der adskiller sig væsentligt fra de to andre, fordi din krop ikke kan fordøje fiber i dets komponentsukkermolekyler. Fiber passerer gennem dit fordøjelsessystem intakt. Løg indeholder carbs i form af sukker og fiber; de indeholder ikke stivelse.

Sukker i løg

Løg indeholder sukkerarter glucose, fructose og saccharose. Tilstedeværelsen af ​​disse sukkerarter er hvorfor løg karameliserer, når du koger dem langsomt over lav varme. Fordi sukker opsamles som løg modne, indeholder grønne løg, også kendt som forårsløg, mindre sukker end modne løg. Gul, røde og hvide løg, som du finder på markedet, er modne løg. En kop hakkede grønne løg indeholder ca. 2,3 g sukker sammenlignet med en kop hakkede, modne løg med 6,8 ​​g sukker. Ligesom andre nonstarchy grøntsager vil løg ikke forårsage en pludselig stigning i dit blodsukkerniveau, fordi fiberindholdet sænker sukkerfordøjelsen og absorptionen.

Fiber i løg

Løg er en god kilde til kostfibre, især opløselig fiber. Denne type fiber reagerer med vand og danner en gel, der absorberer kolesterol i tarmene. Fiber-kolesterolkomplekset udskilles i din skammel og hjælper med at sænke dit kolesteroltal. En kop hakkede grønne eller modne løg indeholder ca. 2,7 g fiber.

Søde løg

Søde løg sorter, såsom Walla Walla, Vidalia og Maui, har en mildere, sødere smag end andre løg, men de indeholder ikke betydeligt flere carbs. Svovlholdige kemikalier giver løg med deres skarpe, varme smag. Søde løg indeholder en lavere koncentration af disse kemikalier og har mere vand end andre løg sorter, hvilket resulterer i en mere mild smag. Den tynde hud på søde løg skelner dem også fra gul, hvid og rød opbevaringsløg. I modsætning til disse almindelige løg, der kan opbevares ved stuetemperatur, holdes de bedste sager i køleskabet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Sunwic Kostfiber.mov (April 2020).