Mad og drikke

Skal kaffe komme med en kræft advarsel?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du tilfældigvis bor i Californien, ved du sikkert allerede, at der er tegn i parkeringshuse, tankstationer og restauranter, der advarer dig om eksponering for visse toksiner (fra carbonmonoxid til alkoholholdige drikkevarer), som "Californien er kendt for at forårsage kræft eller fødselsskader eller anden reproduktiv skade. "

I de kommende måneder kan den samme advarsel dukke op ved Cali-kaffeving, takket være Proposition 65, en lov, der "kræver, at virksomheder skal underrette Californien om betydelige mængder kemikalier i de produkter, de køber, i deres hjem eller på arbejdspladser eller som frigives ind i miljøet, "ifølge statens officielle hjemmeside.

Så hvorfor har kaffe, som er blevet forkyndt for sine sundhedsmæssige fordele og er elsket af så mange af os, underlagt sådan kontrol? Selv om kaffe er rig på kræftbekæmpende antioxidanter, indeholder den også acrylamid, "en muligvis kræftfremkaldende kemikalie, der produceres, når kaffebønner bliver brændt", rapporterer Time.

Fødevare- og stofadministrationen forklarer på sit websted, at acrylamid dannes under høj temperatur madlavning, herunder stegning, stegning og bagning. Det er det samme kemikalie, der opstår, når kartoflerne er stegte (hej, pommes frites) eller brød er ristet. Og jo brune dine frites eller skål, jo mere akrylamid der er til stede.

Men hvor farligt er det? Ifølge American Cancer Society (ACS), selvom acrylamid har vist sig at øge risikoen for kræft hos laboratoriedyr, er "de acrylamiddoser, der er givet i disse undersøgelser, været så meget som 1.000 til 10.000 gange højere end de niveauer folk kunne være udsat for i fødevarer. "

ACS fortsætter med at sige, at de fleste menneskelige undersøgelser, der hidtil er gjort, ikke har fundet en øget risiko for kræft, idet man bemærker: "For nogle former for kræft, såsom nyre, endometriel og æggestokkærcancer, er resultaterne blevet blandet, men der er i øjeblikket ingen kræftformer, for hvilke der klart er en øget risiko forbundet med acrylamidindtag. "

I en erklæring til CNN sagde National Coffee Association, CEO Bill Murray, at mærkning af kaffe som kræftfremkaldende "har potentiale til at forhindre Prop 65 kræftadvarsel på et tidspunkt, hvor offentligheden har brug for klare og præcise oplysninger om sundhed."

I et interview i Wall Street Journal, pensioneret Orange County, Californien, accepterer onkolog Warren Fong: "Du skriger ikke advarsler hos mennesker, når risikoen er meget lav og ikke kan ændre adfærd," sagde han.

Så i stedet for at bekymre dig om acrylamidet i din kaffe, vil du måske gerne fokusere på, hvordan disse ting (som du ved, pesticider) påvirker din brygning.

Hvad synes du?

Har du hørt om acrylamid før? Er du bekymret for, at kaffe kan øge din kræftrisiko? Tror du, at en advarsel vil forhindre folk i at drikke kaffe? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!

Pin
+1
Send
Share
Send