Mad og drikke

Kan du spise æg, hvis du er vegetar?

Pin
+1
Send
Share
Send

Uanset om du inkludere æg i en vegetarisk kost afhænger af hvilken type vegetarisme du praktiserer, ifølge University of San Diego. Hvis du tænker på at følge en vegetarisk kost, skal du forstå de forskellige typer vegetarisme og de begrænsninger, der pålægges af hver. Nogle typer af vegetarer spiser æg, mens andre ikke gør det.

Typer af vegetarer

Lakto-ovo vegetarerne spiser ikke dyr af kød, men spiser både æg og mejeri som mælk og ost fra køer eller geder. Ovo-vegetarerne spiser æg, men ikke kød. Lakto-vegetarerne ligner lakto-ovo-vegetarerne, men udelukker æg fra hans kost. En veganer udelukker ikke kun kød, men også alle mejeriprodukter, æg og fødevarer, der indeholder noget produkt fra dyr, endda gelatine. Pescatarians spiser æg og fisk, men ikke oksekød, svinekød eller fjerkræ, mens en semiparianar generelt følger en vegetarisk livsstil, men spiser lejlighedsvis kød.

Ernæringsværdi af æg

Selvom du kan få lignende næringsstoffer fra andre vegetariske fødevarer, tilbyder æg meget næring i et lille antal kalorier. Et helt æg har ca. 70 kalorier, 6,29 g protein, et spor af kulhydrater, ca. 5 g fedt og 212 mg kolesterol ifølge den amerikanske ægstyring. Af fedtindholdet er 1,55 g fra mættede fedtstoffer, 1,9 g fra enumættede fedtstoffer og .68 g fra flerumættede fedtstoffer. Spiser æggehviderne fjerner fedtindholdet og reducerer kalorierne til 17 pr. Æggehvide, men fjerner også nogle af næringsstoffer, såsom vitamin A og D og cholin.

Balanceret kost uden æg

Selv om du kan spise æg som en lacto-ovo vegetar eller ovo-vegetar, kan du vælge ikke at skyldes moralske eller sundhedsmæssige årsager. Hvis du vælger ikke at spise æg, få dit protein fra enten mælkebaserede eller sojamælkprodukter, linser, bønner eller nødder. Nødder og frø indeholder protein og enumættede fedtstoffer. Avocados og visse olier som olivenolie og jordnøddeolie indeholder også hjerte-sunde enumættede fedtstoffer, som kan hjælpe med at forbedre dine kolesterolniveauer. Spis grøntsagssupper, salater, ris og bønneretter samt frugter til at afrunde din sunde, æggeløse vegetariske kost.

Vegetar kost med æg

Selvom æggene indeholder kolesterol, fandt en undersøgelse fra 2008, der blev offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition", der involverede over 20.000 deltagere, at der i øvrigt ikke blev øget risiko for kardiovaskulær sygdom hos mænd, og det kan medvirke til at forbedre dødeligheden, især hvis du lider af diabetes. En undersøgelse offentliggjort i 2010 "Canadian Journal of Cardiology" var imidlertid uenig om, at cholesterol i æg ikke er godartet og kunne øge risikoen for at udvikle diabetes hos visse mennesker. Tal med din læge om æg, især hvis du har risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Planet Wissen - Vegetarische Ernährung (Januar 2020).