Mad og drikke

Farer ved at bage kartoffel i folie

Pin
+1
Send
Share
Send

Bagning af kartofler i folie hjælper med at holde huden blød og giver dig mulighed for at holde dem varme et stykke tid efter at du har taget dem ud af ovnen, hvilket er nyttigt, hvis du ikke er helt klar til at spise dem, når de er færdige med at lave mad. Der er dog nogle ulemper ved at bruge denne metode, selvom der er en øget risiko for madforgiftning, så du er bedre rustet til at lave dine kartofler på en anden måde.

Fødevareforgiftning Risiko

Botulisme er en alvorlig form for madforgiftning, der kan forårsage døden, hvis du ikke bliver behandlet med det samme. Det forårsager vanskeligheder med at sluge, ånde og tale, og symptomer opstår typisk mellem 18 og 36 timer efter at have spist forurenede fødevarer. Botulinumtoksinet spredes mest i situationer, hvor der ikke er ilt til stede og kan overleve ved de temperaturer, der bruges til at lave bagt kartofler. Der har været en række udbrud af botulisme forbundet med kartofler bagt i folie, fordi folien holder ilt væk fra kartofflen og tillader botulinumtoksinet at formere sig.

Alzheimers sygdomsrisiko

Folie indeholder aluminium, som potentielt kan lække i fødevarer og øge mængden af ​​aluminium, en person bruger. Selv om der er en vis kontroverser over forbindelsen mellem aluminium og Alzheimers sygdom, er der potentiale for, at aluminium akkumuleres i hjernevæv og øger risikoen for Alzheimers sygdom, ifølge en artikel offentliggjort i Journal of Alzheimers Disease i 2011.

Andre potentielle ulemper

Bagning af kartofler i folie kan også gøre det mere sandsynligt, at du vil skade dig selv. Fordi folie holder i fugt og damp, er der en chance for forbrændinger fra dampen, der er fanget inde i folien, når du åbner pakken. Åbn forsigtigt pakken, så åbningen er væk fra dig for at lade dampen undslippe og begrænse denne risiko. En anden mulighed er at puske nogle huller i aluminiumsfolien inden bagning, så mindre damp forbliver i pakken.

Egnede alternativer

Du kan bage kartofler i ovnen uden at indpakke dem i folie, selv om dette vil få huden til at være sprødere, end når den er bagt i folie. Et andet alternativ, der resulterer i blødere hud, er at koge kartoflerne i mikrobølgeovnen indpakket i papirhåndklæder. Uanset hvilken metode du vælger, skrubbe dine kartofler og smæk dem et par gange med en gaffel, før du bager dem, og drej dem halvvejs gennem tilberedningstiden for at hjælpe dem til at lave mad jævnt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Feta Päckchen - ein leckeres Rezept, das einfach und schnell zubereitet ist (April 2020).