Mad og drikke

Hvad er sundhedsfordelene ved couscous?

Pin
+1
Send
Share
Send

Spise couscous giver dig vigtige næringsstoffer til at hjælpe med at opretholde din overordnede sundhed. Denne fuldkornsmad er indfødt i Nordafrika og findes almindeligvis i Mellemøsten køkken. Couscous er lille pasta lavet af semolina, en form for hvede. Det kan spises som et parabol, salat eller dessert, og du kan bruge det i stedet for ris eller quinoa.

God kilde til protein

Spise couscous giver dig en god kilde til magert, vegetarisk protein. Fotokredit: Ina Peters / iStock / Getty Images

Spise couscous giver dig en god kilde til magert, vegetarisk protein. En 1-kops servering af kogt couscous giver dig 6 gram protein, som opfylder 12 procent af den daglige værdi for næringsstoffet. Din krop er afhængig af kostprotein for at understøtte sund hud, muskler, organer og andre kropsvæv. Valg af magre proteinkilder hjælper med at sikre, at du opfylder dine daglige proteinbehov uden at indtage overskydende fedt. En servering af couscous har mindre end 0,5 gram fedt pr. Portion, hvilket gør det meget mager.

Kostfibre

Couscous er også rig på fiber. Fotokredit: Digni Photography / amanaimagesRF / amana billeder / Getty Images

Hver eneste kop servering af couscous giver 2 gram kostfiber. Selv om fiber er et ufordøjeligt kulhydrat, spiller det en afgørende rolle for at opretholde dit helbred. Fiber kan være gavnlig for vægtstyring, fordi det absorberer vand og svulmer i fordøjelseskanalen, der hjælper dig med at føle dig fuld. Det holder også mad i bevægelse gennem din krop, der forhindrer forstoppelse. Dit kolesterolniveau kan endda drage fordel af fiber, fordi det binder sig til kolesterol i fordøjelseskanalen og fjerner det fra din krop.

Væsentlige vitaminer

Couscous er en god kilde til B-vitaminer. Fotokredit: joannawnuk / iStock / Getty Images

Når korn behandles, går mange af næringsstoffer tabt. At vælge fuldkornsfødevarer giver typisk mere vitaminer, mineraler og fibre pr. Portion end forfinede korn. Couscous er en fuldkornsmad og en god kilde til B-vitaminer, der er nødvendige for at holde dig sund. Specifikt tilvejebringer couscous thiamin, niacin, riboflavin, B6, folat og pantothensyre. Disse næringsstoffer hjælper med at metabolisere energi, opretholde sunde røde blodlegemer, forhindre visse fødselsdefekter og holde din hud, blod, hjerne, nervesystem, hjerte og immunsystem i orden.

Spormineraler

Couscous indeholder spormineraler. Fotokredit: vertmedia / iStock / Getty Images

Mineraler er også til stede i varierende niveauer i couscous. En servering af pastaen giver 61 procent af den daglige værdi for selen. Selen spiller en afgørende rolle i reproduktiv sundhed, metabolisme af skjoldbruskkirtelhormoner, proteinsyntese og forebyggelse af skader fra frie radikaler, ifølge Office of Dietary Supplements. En kop couscous indeholder også 7 procent af den daglige værdi for mineral mangan. Mens der kun er brug for en lille mængde mangan dagligt, spiller den en rolle for at opretholde helbred af knogler, blod, hormoner, nerve og hjernefunktion samt regulering af stofskifte og blodsukker.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: #007 Go raw - be alive! mit Boris Lauser (April 2020).