Mad og drikke

Er Prosciutto Sund?

Pin
+1
Send
Share
Send

Prosciutto kan se ud som tyndt skiver deli skinke, men det har en meget stærkere smag, der er del røgfyldt, del tangy og del salt. Kødet bliver ofte tilføjet til pizza eller pakket om frugt eller grøntsager, og det er fint hver gang imellem. Du ønsker ikke at spise prosciutto regelmæssigt, fordi det er højt i fedt og natrium, men det giver også visse næringsstoffer.

Prosciutto Basics

En ounce af den gennemsnitlige kommercielt købte prosciutto indeholder mellem 3 og 3,5 gram fedt, hvoraf ca. 1 gram er mættet. Det oversætter til omkring 5 eller 6 procent af din daglige mættede fedtgrænse. At begrænse dit indtag af mættet fedt er en smart måde at beskytte hjertets helbred på og reducere risikoen for højt kolesterol. Den samme ounce af prosciutto leverer også 8 eller 9 gram protein, et næringsstof, der er afgørende for overlevelse, og fra 10 til 25 mg cholesterol.

Det gode, det dårlige og det sure

En stor ulempe ved at spise prosciutto er mængden af ​​natrium den indeholder. En ounce af den gennemsnitlige købte prosciutto har mellem 570 og 660 milligram natrium. Det er mellem 25 og 29 procent af din daglige 2300 milligram natriumgrænse. Regelmæssigt spiser store doser natrium kan øge dit blodtryk, hvilket sætter dig i øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde. Hvis du allerede har højt blodtryk eller hjerteproblemer, bør du forbruge kun 1.500 mg natrium per dag, rådgiver University of Maryland Medical Center.

Her er nogle gode nyheder

På trods af mættet fedt og natriumindhold i prosciutto får du stadig visse nøgle næringsstoffer, men i små mængder. En ounce af den gennemsnitlige butikskøbte prosciutto leverer 2 procent af det jern, du har brug for hver dag. Jern hjælper med at opretholde din energiforsyning ved at transportere ilt til alle celler i din krop. Mineralet spiller også en rolle i dannelsen af ​​røde blodlegemer. Prosciutto leverer også spor af zink, niacin og vitamin B-12.

Overvej dette før du spiser

Mens lejlighedsvis servering af prosciutto ikke vil ødelægge din sunde spiseplan, bør du tænke to gange, før du spiser det regelmæssigt. Ud over det mættede fedt og natrium, du spiser, vil du også spise de kemikalier, der bruges til at behandle kødet. Forskere fra Harvard School of Public Health fandt, at spiseforarbejdede kød giver dig en 42 procent højere risiko for hjertesygdomme og en 19 procent højere risiko for type 2 diabetes. Resultaterne af undersøgelsen, der var baseret på en gennemgang af ca. 1.600 undersøgelser, blev offentliggjort i juni 2010 i tidsskriftet "Circulation." Nitrater og nitritter i forarbejdede kød kan også øge risikoen for visse former for kræft. Forskerne bemærkede også, at højere forbrug af totalt kød og forarbejdet kød kan øge risikoen for kolorektal cancer. Men de påpegede, at ubearbejdet rødt kød ikke er blevet undersøgt særskilt som en årsag til kolorektal cancer.

Pin
+1
Send
Share
Send