Sundhed

Typer af Enemas

Pin
+1
Send
Share
Send

Den mest almindelige type af enema er den type, du kan købe på et apotek for at behandle forstoppelse. Din læge kan også bruge en enema til at diagnosticere forskellige typer af gastrointestinale sygdomme. Den type af enema du har brug for afhænger af dine forhold og din læge anbefaling.

Saline Enema

Fotokredit: dina2001 / iStock / Getty Images

En saltvandsafførende enema er en populær type enema, der findes på de fleste apoteker. Det virker for at lindre forstoppelse ved at trække vand fra kroppen ind i endetarmen og nedre tyktarm for at få en afføring. Det kan også rense tarmen forud for en rektal undersøgelse. Enema kommer sædvanligvis i en lille engangspresseflaske med en smurt sprøjte til rektal indsættelse. Selvom saltvandsklimaer generelt er sikre, kan vand- og elektrolytforstyrrelser forekomme specielt blandt personer under 18 år eller over 65 år med gastrointestinale motilitetsforstyrrelser, hjertesygdomme eller nyreinsufficiens, ifølge forskning offentliggjort i "Alimentary Pharmacology and Therapeutics" i juli 2007. Hvis du undrer dig over, om du har brug for enema, er det okay for dig, spørg din læge.

Mineralolie Enema

Personer, der har brug for at undgå eller minimere belastning, når de har en afføring, bruger mineralolie, flydende petroleum eller ricinusolie enemas. Kvinder, der gendannes fra fødslen eller personer, der genvinder visse typer operationer eller skader, kan drage fordel af mineralolie-enemas. Olien lægger sig til fækalt stof og bevarer vandindholdet i afføringen, så det lettere passerer gennem endetarm og ud af kroppen.

Barium Enema

Fotokredit: praisaeng / iStock / Getty Images

Barium er et metal, der bruges som kontrast til røntgenbilleder af tarmene. Gastroenterologer ordinerer derfor en barium-enema til at diagnosticere sygdomme og tilstande forbundet med de store og tyndtarmene, såsom tyktarmscancer eller inflammatorisk tarmsygdom. En barium enema er normalt lavet på din læge kontor eller radiologi afdeling på et hospital.

Pin
+1
Send
Share
Send