Mad og drikke

Sådan får du vægt på en glutenfri diæt

Pin
+1
Send
Share
Send

Mennesker, der er ramt af cøliaki eller glutenintolerance, er ofte undervægtige, fordi deres tilstand forstyrrer deres evne til at absorbere kalorier og næringsstoffer. En glutenfri diæt er den eneste måde at behandle cøliaki symptomer på, og giver sædvanligvis vægtøgning, da villi i tarmene heler. Men nogle gange undlader folk at få vægt på en glutenfri diæt, fordi de overdrevent begrænser fødevarer - især kalorierige kulhydrater. Mange sunde, kalorie-tætte fødevarer er tilgængelige for dem, der følger en glutenfri diæt, så de kan komme op i vægten.

Trin 1

Forøg mængden af ​​alternative korn i din kost. Fotokredit: Ildiko Papp / iStock / Getty Images

Forøg mængden af ​​alternative korn i din kost. Prøv quinoa, brun ris, amaranth, boghvede og hirse til side retter. Smag dem med hakket løg, hvidløg, urter eller kog dem i kylling bouillon for at give mere smag. Har en ekstra servering eller to til middag for at øge kaloriindtaget.

Trin 2

Køb brød, pasta, vafler og korn fremstillet af glutenfri korn. Fotokredit: nebari / iStock / Getty Images

Køb brød, pasta, vafler og korn fremstillet af glutenfri korn. Toast glutenfri brød for at gøre det mere velsmagende, og brug kalori-tætnødsmør som spredning. Prøv brun ris eller quinoa pasta med din yndlings marinara sauce. Nyd majs eller brune ris vafler med almindelig yoghurt, bær og honning. Spis ekstra portioner af korn som glutenfri granola, crunchy ris og quinoa flager.

Trin 3

Snack på nødder og tørrede frugter. Fotokredit: sunnycircle / iStock / Getty Images

Snack på nødder og tørrede frugter som datoer, abrikoser og rosiner. Vælg disse glutenfrie varer, der giver en betydelig ernæring og højt kalorier i små portioner.

Trin 4

Op dit forbrug af monoumættede fedtstoffer. Fotokredit: tycoon751 / iStock / Getty Images

Op dit forbrug af monoumættede fedtstoffer til at indtage flere kalorier med minimal sundhedsmæssige konsekvenser. Minimere forbrugende mættet fedt fra kilder som fede udskæringer af oksekød og fedtfattige mejeriprodukter for at undgå at øge risikoen for hjertesygdomme. Hold dig væk fra forarbejdede produkter, der indeholder en masse transfedtstoffer - mange af disse er uden begrænsninger alligevel fordi de indeholder gluten. Vælg koldtvandsfisk som laks og tun til proteinkilder, da de indeholder hjerte-sunde fedtstoffer. Tilsæt kalorie-tætte avocado og olivenolie til sandwicher og salater. Kast dine glutenfrie korn i en olivenoliebaseret dressing for at lave en salat med ekstra fedt og kalorier.

Trin 5

Der er mange glutenfrie versioner af folks yndlingsfødevarer. Fotokredit: Fudio / iStock / Getty Images

Må ikke føle, at alle dine yndlingsfood er pludselig off-limits. Find ud af glutenfrie indstillinger af dine yndlingsfoodvarer, som pizza med fuldkornskrust og fuldkornskakere. Kig efter de mange opskrifter, der er tilgængelige online. Prøve glutenfri brød, fuldkornspastaer og vafler - mange smager så godt som de hvedebaserede versioner. Tjek din lokale butik for disse produkter - de fleste almindelige købmænd samt sundhedsfødevarebutikker bærer flere glutenfrie produkter i særlige sektioner.

Ting du skal bruge

 • quinoa
 • boghvede
 • hirse
 • brune ris
 • Glutenfri brød, vafler og korn
 • nødder
 • Tørrede frugter
 • avocadoer
 • Fed fisk
 • Olivenolie

Tips

 • Når du har opnået en sund vægt, skal du sørge for at se dit kalorieindtag. Det kan være nemt at tage på i vægt på denne diæt, fordi mange af de glutenfrie brød og snacks er mere kalorieindholdne end dem, der er lavet med hvedemel. Brug ikke din glutenfri diæt som en undskyldning for at spise en ubalanceret diæt - hele korn - selvfølgelig glutenfri - grøntsager og magre proteiner bør stadig udgøre hovedparten af ​​din kost.

Advarsler

 • Hvis du ikke ser en opløsning i dine symptomer på trods af en glutenfri diæt, skal du kontakte din læge. Du kan stadig få gluten i din kost gennem krydskontaminering, eller du kan have et andet underliggende sundhedsspørgsmål. Pas på, når du spiser ude i restauranter - vær sikker på, at din server og køkkenpersonalet forstår sværhedsgraden af ​​din tilstand, og at de ikke steger dine glutenfri frites i samme olie som de brødbelagte kyllingeknuder eller kog din gluten -fri pasta i samme vand som hvedepasta. Glutenfri brød og korn er normalt ikke beriget med vitaminer som almindeligt brød. Når du skifter over til glutenfrie produkter, kan du tabe på berigede vitaminer som vitamin D og B-vitaminer. Tal med din læge om, hvorvidt du skal øge dit indtag af disse vitaminer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Sanguinum-Kur zum gesunden Abnehmen gewinnt Diaettest im Fernsehen - Teil 2 - Zwischenbilanz (Januar 2020).