Sygdomme

Hvordan man behandler bændemaskene hos børn

Pin
+1
Send
Share
Send

Bændelorm infektion opstår, når dit barn indtager ægget eller larverne på en bændelorm. Der er tre typer båndorm, der almindeligvis påvirker mennesker. De findes i oksekød, fisk og svinekød. Larverne af oksekød og fiskebåndorm er ofte indtages direkte ved at spise underkogt, forurenet kød. Dette adskiller sig fra svinekrogeorm, der spredes gennem mad og vandkilder, der er blevet forurenet med afføring af inficerede svin. Indholdet oksekød og fisk bændelorm larver fastgøres i tarmene, hvor de fodrer og vokser. I modsætning hertil vokser svinebåndsmormægg i larver inde i tarmene og migrerer derefter til andre væv i kroppen, hvor de danner cyster.

Intestinal bændelorm infektion

Trin 1

Vær på udkig efter mavesymptomer som kvalme, dårlig appetit og diarré, hvis du har mistanke om, at dit barn har været udsat for larverbåndsorm. I mange tilfælde er forældrene dog ikke klar over, at der er sket en eksponering; i dette tilfælde er det første tegn udseendet af en del af en orm, der bevæger sig i dit barns afføring. Sørg for dit barn, hvis det sker. Bortskaf hende bleen eller flush afføringen og hjælpe hende med at rense bunden med en våd tørre. Vask dine hænder grundigt med sæbe og vand, og få dit barn til at gøre det samme.

Trin 2

Kontakt dit barns sundhedsudbyder og lav en aftale. Du kan blive instrueret til at indsamle en afføring prøve og bringe det med dig til udnævnelsen.

Trin 3

Diskuter formålet med en afføring prøve med dit barn. Forklar, at det er vigtigt, at prøven ikke kommer i kontakt med urin eller toiletvand. Når han føler sig nødt til at få en afføring, beder han om at tømme blæren først, og læg derefter plastikpakningen løst over toiletens kant. Sæt sædet ned over plastikpakningen for at holde det på plads. Spørg dit barn om at gå på toilettet på plastik og give ham tid og privatliv, hvis det er nødvendigt.

Trin 4

Sæt et par rene latexhandsker på. Fjern plastfolien og lad barnet afslutte som normalt. Placer prøven i en ren, tør plastikbeholder med et skruelåg og pas på, at du ikke forurener beholderens yderside. Fjern handsker og vask dine hænder. Køle prøven, indtil det er tid til at forlade dit barns aftale.

Trin 5

Gå til dit barns lægeaftale, og giv dem afføringstablet, hvis man blev bedt om det. Beskriv eventuelle båndormseksponering og dit barns symptomer. Den mest almindelige behandling for en intestinal bændelorm infektion er oral medicinering. Valget af medicin afhænger af den type bændelorm, som dit barn har. Ved korrekt behandling bliver tarmmusklerne typisk løst uden komplikationer.

Trin 6

Undgå genfødning ved at udøve god hygiejne og grundige håndvaskevaner. Opfølg efter eventuelle instruktioner fra din læge. For eksempel anmodes opfølgningsstoleprøver ofte om at sikre, at medicinen var effektiv.

Invasiv båndorm infektion

Trin 1

Rapportér enhver potentiel eksponering for båndormforurenet vand eller mad til dit barns sundhedsudbyder omgående. Fordi disse æg lukker i tarmene, migrerer til forskellige områder af kroppen og danner cyster, kan du se en række præsentationssymptomer. Rapporter anfald, neurologiske symptomer, feber, klumper og bakterielle infektioner med det samme og søg lægehjælp.

Trin 2

Tag dit barn til lægen og berolig hende under eksamen og test. Sørg for komfort under blodprøver, hvis de er nødvendige for at bestemme forekomsten af ​​invasive båndmormor. Forklar eventuelle andre diagnostiske tests, der kan anvendes til at bestemme placeringen og størrelsen af ​​cyster, såsom ultralyd, CT-scanninger og MR-scanninger.

Trin 3

Administrer medicin som foreskrevet af dit barns sundhedsudbyder. Fortsæt med at yde støtte gennem medicinsk behandling. Både medicinske tilgange og kirurgiske tilgange kan angives afhængigt af hvilket område af kroppen der udføres og placeringen af ​​enhver cyster.

Ting du skal bruge

  • Plastkrukke med skruelåg
  • Latexhandsker
  • Plastfilm

Pin
+1
Send
Share
Send