Sygdomme

Okra til nedsættelse af kolesterol

Pin
+1
Send
Share
Send

Som grøntsager går, får okra ikke altid den opmærksomhed, den fortjener. Udover at være lav i fedt og kalorier indeholder okra også essentielle næringsstoffer som kalium og calcium. Okra kan fremstilles på forskellige måder og findes almindeligvis i kreolske retter såsom gumbo. Tilføjelse af okra til din kost kan også påvirke dit kolesteroltal positivt.

Identifikation

Kolesterol er et stof, der er fremstillet af kroppen, men også taget ind gennem din diæt. Nogle cholesterol er nødvendigt for hormonproduktion, men for meget kan øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde ved at akkumulere som plak i arterierne. Colorado State University Extension udtaler, at det ønskelige totale kolesterolniveau er mindre end 200 mg pr. Deciliter (mg / dl), mens de samlede niveauer af LDL-kolesterol, det "dårlige" kolesterol, bør være mindre end 100 mg / dL.

Fordele

Okra er en kilde til fiber, som hjælper med at regulere fordøjelsessystemet og sænke kolesterolet. Fiber er en type kulhydrat, som kroppen ikke fordøjer. Opløselig fiber er den, som opløses i vand. Denne type fiber binder sig til kolesterol i fordøjelseskanalen, så det kan udskilles fra kroppen med andet affald, hvilket sænker det totale kolesterolniveau. En halv kop skiver, kogt okra indeholder 2 g kostfibre.

Overvejelser

Tilføjelse af okra til din kost kan også bidrage til at sænke kolesterol og triglycerider, fordi det ikke indeholder noget kolesterol og meget lidt fedt. Når du spiser flere fødevarer, der ikke bidrager til det samlede kolesterolniveau, som f.eks. Okra, kan du spise mindre af de fødevarer, der er højt i fedt og kolesterol. Udskiftning af fedtholdige fødevarer, der også indeholder høje niveauer af kolesterol, såsom fede kød eller rige desserter, med grøntsager som okra, kan sænke dit samlede kolesterolniveau, medmindre det er fremstillet i produkter, der indeholder kolesterol, såsom smør eller svinefedt.

phytosteroler

Som de fleste grøntsager indeholder okra phytosteroler, som kan bidrage til at sænke dit kolesterol. Cleveland Clinic anbefaler, at phytosteroler er forbindelser, der findes i membraner fra planteceller, der er ens i struktur til kolesterol. De konkurrerer med kolesterolmolekyler til absorption under fordøjelsesprocessen, hvilket reducerer mængden af ​​kolesterol absorberet og dermed bidrager til lavere niveauer i blodbanen. Okra indeholder 24 mg phytosteroler i en portion af otte 3-tommer pods.

C-vitamin

Okra er en kilde til C-vitamin, en vigtig antioxidant, der beskytter kroppen mod nogle sygdomme. En halv kop kogt okra indeholder over 13 mg C-vitamin, hvilket kan bidrage til at sænke kolesterolet. Ifølge University of Georgia hjælper C-vitamin med at omdanne cholesterol til galdesyrer, som er vigtige for fedtfordøjelse, en proces som sænker dit totale kolesterolniveau. C-vitamin hjælper også med at sænke oxidationen af ​​kolesterol, hvilket kan forårsage skader på skibe og bidrage til plaqueopbygning og aterosklerose.

Pin
+1
Send
Share
Send