Sundhed

Body Audit: Medical Tests mænd i deres 30'erne skal tage

Pin
+1
Send
Share
Send

Der er en scene i en tidlig sæson af "Mad Men", når en døde 30-årige Don Draper besøger en læge og opdager, at han kan være en tikkende tidsbombe. Han har alarmerende højt blodtryk - og det er ikke underligt at tage hensyn til hans to-pack-a-dag rygning vane og daglig hengivenhed til whisky og rug, for ikke at nævne stresset med at holde en kæmpe hemmelighed og en stab af elskerinder. Og alligevel ser han ud ... godt ... som Don Draper.

Det er i en nøddeskal 30'erne: Du kan stadig gå på turen, men dette er et årti for at tage lager. Dr. Gary Rogg, en internist ved Montefiore Medical Center i Bronx, New York, påpeger, at udadvendt sunde mænd kan udvikle hjerteproblemer i løbet af dette år uden en anelse. "Vi ved fra obduktioner gjort på unge mænd [som døde for eksempel i ulykker], at der ofte er tidlige tegn på atherosklerose," en forløber for hjertesygdom.

En årlig fysisk nu vil se ud som den gjorde for 10 år siden - en vurdering af vægt og blodtryk, hjerte, lunger, lymfeknuder, karotidarterier for at se efter abnormiteter som hjerteklump, åndedrætsproblemer og tidlige vaskulære problemer - - men bliver lidt mere presserende. Oprethold selv testen selvfølgelig; overraskende er testikelkræft mere almindelig hos yngre mænd end ældre, siger Rogg.

Kolesterolprofil

Måske har du allerede gjort denne vigtige check. OK, vi troede det ikke, så nu er det hvornår at få en fastende lipoproteinblodtest til godt eller HDL og dårlig eller LDL, kolesterol samt triglycerider. Kolesterol er ikke en sygdom eller tilstand Det er en vurdering, der kan indikere din risiko for at udvikle hjertesygdomme.

Det, du skal tilstræbe, er ikke bare at holde din LDL lavere - 100 mg / dl er optimal - men tommer din HDL højere, over 60 mg / dl, i henhold til American Heart Association standarder. Generelt er et godt samlet antal 200 mg / dl eller mindre; over 240 betragtes som høj.

Måling af dine triglycerider, den mest almindelige form for fedt i din krop, er også et nøgleantal - inching over 150 mg / dl er årsag til bekymring. Et højt triglyceridniveau kombineret med lav HDL eller højt LDL kan opmuntre aterosklerose, opbygning af fedtsyrer i arterievægge, hvilket øger risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Denne test bliver mere afgørende, hvis du har en familiehistorie af hjertesygdom, og hvis du ryger.

BMI

En masse mænd, der fandt ophold, trimme en brise i deres 20'erne bemærker deres bælter skal udleje. Kontrol af dit body mass index vil hjælpe dig med at få fat i dine mavefedtproblemer nu, vigtigt fordi mavefedt kan relateres til hjerteproblemer ned ad vejen.

Find ud af dit BMI med National Heart Lung og Blood Institute calculator. Din læge kan beregne dette nummer på sit kontor, men selvom han ikke gør det, bør du vide det, fordi et højt BMI øger risikoen for hjertesygdomme, højt blodtryk, type 2 diabetes, galdesten, vejrtrækningsproblemer og visse kræftformer. Bare husk på, at BMI-aflæsninger kan overvurdere kropsfedt hos mænd, der arbejder meget eller har muskuløs opbygning.

Hudkontrol

Få dig til en hudlæge, især hvis du har brugt meget tid udenfor at kaste en fodbold på stranden, men ikke nok lotioning op. Se på det på denne måde: En helkropskontrol nu er langt mere velsignet end at tabe en klump af din næse til et basalcellecarcinom 10 år ned ad vejen. Hudkontroller anbefales generelt hvert par år.

Din doc vil lede efter eventuelle mistænkelige mol, der passer til American Academy of Dermatology's ABCDE kriterier - og som du også bør holde øje med. A er for asymmetrisk; B til blødning; C til (skift) farve; D for diameter (større end 6 mm) og E for udvikling.

Hvis du tror, ​​at hudkræft ikke kan ske for dig, tænk igen: CDC-statistikker viser, at melanomrater blandt mænd steg betydeligt fra 1999 til 2008.

Pin
+1
Send
Share
Send