Mad og drikke

Glutenfri diæt til forbedring af fibromyalgi

Pin
+1
Send
Share
Send

Fibromyalgi påvirker omkring 2 procent af den amerikanske befolkning, hvor kvinder er mere modtagelige for sygdommen end mænd. Med denne kroniske tilstand har du udbredt smerte i dine muskler, ledbånd og sener. Træthed og muskel tender punkter er andre symptomer. Selvom der ikke er nogen standard, accepteres "fibromyalgi diæt", anekdotiske beviser tyder på nogle fødevarer lindre symptomer bedre end andre. Også nogle mennesker, der har fibromyalgi, har også fødevareallergier eller intolerancer. For eksempel har 1 ud af 133 personer i USA en glutenintolerance. Fjernelse af gluten kan hjælpe sådanne mennesker med at reducere betændelse, lindre smerter og smerter og forbedre symptomer.

Glutenintolerans

Gluten er et protein i hvede, rug, byg og stavet. Fotokredit: Sergey Lavrentev / iStock / Getty Images

Gluten er proteinet i hvede, byg, rug, stavet, Kamut og triticale. For dem, der er allergiske eller intolerante overfor gluten, kan fjernelse det føre til forbedret hud, herunder færre problemer med breakouts, eksem og psoriasis; færre migræne og en formindskelse af vage, generelle symptomer på ubehag. Undgå fødevarer, der forårsager sekundære symptomer som inflammation og gastrointestinale problemer, kan nogle gange afhjælpe din fibromyalgi, ifølge den nationalt kendte ernæringsekspert Anne Collins.

Mad, der skal undgås

Undgå mad som pasta og brød. Fotokredit: Robyn Mackenzie / iStock / Getty Images

Personer, der går glutenfri med det formål at forbedre fibromyalgi symptomer, må undgå fødevarer fremstillet med korn generelt, medmindre de er specifikt mærket "glutenfri." Dette omfatter pasta, brød, kiks, korn, kager, kage, sovs, tærte, salat dressing , slik herunder lakrids, forarbejdet frokostkød, imiteret kød eller fisk og skaldyr, sauce inklusive sojasovs og croutoner.

Læsning af etiketter

Læs etiketter, når du er ude for indkøb. Fotokredit: mangostock / iStock / Getty Images

Glutenfri betyder, at købmandsforretninger skal læse madmærker. Fødevare- og lægemiddeladministrationen kræver, at fødevaremærker klart angiver, om der er hvede eller en af ​​de andre top otte amerikanske allergener. En mad er imidlertid ikke sikker, bare fordi du ikke ser en erklæring, der fortæller dig, at fødevaren indeholder hvede. Fødevareproducenter er ikke forpligtet til at advare dig om allergener, der kan komme fra krydskontaminering, der kan opstå under forarbejdning eller emballering. Også producenterne ændrer ofte ingredienser i deres fødevarer, så et produkt, der er sikkert en uge, er måske ikke det næste. Mange butikker som Trader Joe tilbyder kunderne deres glutenfrie produkter.

Safe Foods

Kød, fjerkræ og fisk er glutenfrie. Fotokredit: Razvan / iStock / Getty Images

Fødevarer, der er sikre på en glutenfri diæt til fibromyalgi, omfatter kød, fjerkræ og fisk, der ikke marineres, spredes eller injiceres med bouillon, frugt og grøntsager, mejeriprodukter, kartofler, ris, glutenfri mel som teff, ris, majs, soja og kartoffel. Du kan også spise produkter mærket "glutenfri", men tag ikke "hvedefri" elementer - disse kan stadig have byg eller stavet. Kontroller også fødevaretilsætningsstoffer som maltaroma og produkter, der berører munden som frimærker, tandpasta, læbestift, medicin og vitaminer.

Mindful Eating

Spise en sundere diæt menes at forbedre fibromyalgi symptomer. Fotokredit: Hongqi Zhang / iStock / Getty Images

Spise en mere sund kost, generelt, menes at forbedre fibromyalgi symptomer, selv om der er lidt videnskabelig forskning om emnet. "The Fibromyalgia Nutrition Guide af Mary Moeller og Joe Elrod," 1999, anbefaler at undgå flere fødevarer, herunder hvidt sukker og hvidt mel, for eksempel. Moeller er i remission fra fibromyalgi og siger, at hun kom der med livsstilsændringer som at spise ordentligt. Glutenfri kan hjælpe dig med at spise mere sundhedsmæssigt, fordi eliminering af gluten naturligt fører til at forbruge mindre usund forarbejdet mad og øger bevidstheden om, hvad du spiser, siger Judy D. Simon registreret diætist hos University of Washington's Family Medicine Department i Seattle, Washington.

Pin
+1
Send
Share
Send