Parenting

Abdominal smerte fra forstoppelse under graviditeten

Pin
+1
Send
Share
Send

Ifølge F. Gary Cunningham, M.D., formand for obstetrik og gynækologi ved University of Texas Southwestern Medical Center, lider 40 procent af kvinderne af forstoppelse på et eller andet tidspunkt under graviditeten. Motilitetsundersøgelser hos gravide viser, at intestinale transitider øges gradvist i hver trimester af graviditeten. Denne forsinkede transit producerer små, hårde, pelletlignende afføring, der har tendens til at akkumulere i den nederste del af tyktarmen, hvilket forårsager mavesmerter. Alvorlig lokaliseret, konstant eller vedvarende mavesmerter bør vurderes af en læge for at udelukke mere alvorlige problemer.

årsag

Hvad angår ikke-gravide mennesker, opstår abdominalsmerter fra forstoppelse fra fortynding af tykktarmen og endetarm med fangede gasser og afføring. Da nerverne, der leverer tyktarmen, indtræder rygmarven på samme niveau som nerverne, som leverer underlivets muskler og hud, "føler" kolon smerte som uspecifik mavepine.

Egenskaber

Patienter med mavesmerter forårsaget af forstoppelse beskriver det typisk som mild til moderat, diffus, krampet, episodisk smerte. I alvorlige tilfælde kan forstoppelse forårsage smerte, som synes at udstråle til ryggen. Graviditet ændrer ikke karakteristika for forstoppelsessmerter, så smerte, som virker forskellig fra sædvanlig forstoppelsessmerter, bør vurderes af en læge.

Behandling

Mayo Clinic rapporterer, at de fleste orale, over-the-counter laxermidler anses for sikre for gravide, selv om det også er vigtigt at læse og følge pakkeretninger. For gravide kvinder, der har brug for hurtigere lindring fra mavesmerter end de seks til otte timer, der kræves til orale lægemidler, kan bisacodyl, en generisk over-the-counter medicin, sikkert producere lindring på så lidt som fem minutter for patienter, der tager stoffet i enema form og 30 til 60 minutter for patienter, der tager stoffet som suppositorium. Hvis afføringsmidler ikke virker på den første dosis, bør gravide kontakte deres læger for rådgivning, inden de træffer yderligere foranstaltninger.

Forebyggelse

De fleste patienter foretrækker at forhindre forstoppelse, før det opstår. Ifølge American Dietetic Association, gradvist stigende fiberindtag i form af over-the-counter fiber kosttilskud; kostindtagelse af hele korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager; eller begge kan hjælpe. Opløselig fiber binder vand, hvilket gør afføringen blødere, mens uopløselig fiber tilføjer bulk og fremskynder transit gennem mavetarmkanalen.

Komplikationer

Forstoppelse kan resultere i komplikationer som fækal impaktion, irreversibel fjernelse af tyktarmet (kendt som megacolon), hæmorider og revner i vævet i de anus-kaldede fissurer. Gravide kvinder står over for større risici for forstoppelsesrelaterede komplikationer på grund af forhøjet abdominaltryk forårsaget af forstørrelses livmoderen, fornemmelse af venerne i tyktarmen og rektum forårsaget af forhindring af blodgennemstrømning under livmoderen og hormoner, der reducerer muskelkontraktioner i tarmen.

Pin
+1
Send
Share
Send