Mad og drikke

Betydningen af ​​kulhydrater

Pin
+1
Send
Share
Send

På trods af fordringer på kostvaner, der fremmer nedskæringen på kulhydrater, er disse makronæringsstoffer blandt de vigtigste komponenter i de fødevarer, du spiser. Kulhydrater kommer typisk i tre sorter: sukkerarter, stivelser og fibre. Korn, grøntsager, frugt og mælkeprodukter er alle kilder til kulhydrater, som skal udgøre omkring 45 til 65 procent af dit daglige kalorieindtag. At få for få kulhydrater kan føre til ubehagelige bivirkninger og over tid, selv store komplikationer.

Funktioner

Kulhydrater er din krops vigtigste energikilde. Hvert gram kulhydrater du spiser indeholder omkring 4 kalorier. Når du forbruger kulhydrater, omdanner enzymet amylase dem til glukose, det primære brændstof, som kroppen bruger til at drive al cellulær aktivitet. Hjertet, hjernen, nyrerne og musklerne har alle brug for kulhydrater til at fungere. Overskydende kulhydrater kan opbevares i leveren og musklerne til senere brug efter omdannelse til glykogen.

Umiddelbare bivirkninger

Når du begrænser kulhydrater fra din kost, vil du sandsynligvis opleve bivirkninger, da din krop forsøger at gøre op for den pludselige mangel på brændstof. Du vil sandsynligvis opleve humørsvingninger, kvalme, svimmelhed, svaghed og depression som følge heraf. Som din krop går ind i ketose - en tilstand, hvor fedt og protein brændes til brændstof i stedet for kulhydrater - din krop vil producere forbindelser kaldet ketoner, der kan dukke op i din spyt og forårsage dårlig ånde. Du kan også bemærke, at din tænkning bliver tåget, da din hjerne løber ud af glukose for at brændstof sin normale aktivitet.

Komplikationer

Alvorlige komplikationer kan udvikle sig, hvis du fratager din krop af tilstrækkelige kulhydrater i lange perioder. For eksempel kan din krop begynde at nedbryde muskelvævet for at fungere som brændstof. Da niveauerne af ketoner stiger i blodbanen, kan dit blod blive surere og lægge stress på dine nyrer og andre organer. Fordi mange af de fødevarer, der indeholder kulhydrater, er rige kilder til andre næringsstoffer, kan du også udvikle næringsstofmangel, hvis du holder op med at spise kulhydraterholdige fødevarer.

Overvejelser

En af hovedtyperne af kulhydrater er kostfiber. Fiber er den ufordøjelige komponent i kulhydratholdige fødevarer. Fiber arbejder i kroppen for at sænke kolesterolet, reducere forstoppelse og hæmorider, modulere blodsukker og hjælpe med at forhindre visse former for kræft. Du bør forsøge at få omkring 14 gram kulhydrater for hver 1.000 kalorier du bruger, ifølge Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse.

Pin
+1
Send
Share
Send