Mad og drikke

Er Papain Supplements Safe?

Pin
+1
Send
Share
Send

Papain er et enzym, der findes i papaya, der kan nedbryde proteiner, hvorfor det sommetider bruges til at øge kød. Dette enzym kan også være nyttigt til behandling af fordøjelsesbesvær, ifølge en artikel offentliggjort i "Los Angeles Times" i september 2004. Den er generelt anerkendt som sikker af US Food and Drug Administration, men det kan forårsage nogle bivirkninger, når de tages i tillægsformular.

Bivirkninger

Papain er deaktiveret ved madlavning, når det anvendes i mad, og det er derfor ikke sandsynligt, at det medfører bivirkninger. Papain kosttilskud kan imidlertid forårsage irritation i munden og spiserøret eller fordøjelsesproblemerne.

Mulig allergisk reaktion

Nogle mennesker er allergiske over for papaya eller papain. I dette tilfælde kan papain kosttilskud forårsage symptomer, herunder kløe, udslæt, nældefeber, vejrtrækningsbesvær og anafylaktisk shock. Søg straks lægehjælp, hvis du oplever disse eller andre symptomer på en allergisk reaktion. Folk, der er allergiske overfor kiwifrugt eller figner, kan være mere tilbøjelige til at være allergiske overfor papaya og papain.

Medicin interaktioner

De små mængder papain, der findes i fødevarer, vil ikke medføre problemer med medicin. Men de større mængder, der findes i kosttilskud, kan forårsage problemer, hvis du tager visse lægemidler. Tag ikke papain kosttilskud, hvis du tager blodfortyndende medicin, såsom warfarin. Aspirin kan også have en blodfortyndende effekt, så tag det ikke i kombination med papain. Papain kan interagere med disse lægemidler, hvilket øger deres virkninger og gør det mere sandsynligt at kontrollere ukontrolleret blødning.

Potentielle kontraindikationer

Kvinder, som er gravide, bør undgå at tage papaintilskud, fordi foreløbige bevis fra dyreforsøg viser, at de kan øge risikoen for fosterskader. Yderligere forskning er nødvendig for at afgøre, om der også er risiko for mennesker, men det er bedre at være sikker end undskyld. Personer med blødningsforstyrrelser bør også undgå papain på grund af dets potentiale til at tynde blodet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: 10 Keys to Relieve Pain and Inflammation (Marts 2020).