Mad og drikke

Hvilke fødevarer indeholder histidin?

Pin
+1
Send
Share
Send

Aminosyrer betragtes som byggestenene af protein. Når protein fordøjes, er det opdelt i individuelle aminosyrer. Der er 20 aminosyrer, der er kendt som enten essentielle eller ikke-essentielle. Essentielle aminosyrer skal tages gennem kosten for at imødekomme de daglige ernæringsbehov. Ikke-essentielle aminosyrer fremstilles af kroppen. Alle aminosyrer er nødvendige til syntese af protein og reparation og vedligeholdelse af væv. Histidin, en basisk aminosyre bestanddel af protein, er unik, fordi det er både vigtigt og uvæsentligt.

Funktion af histidin

Histidin anvendes af din krop til at udvikle og vedligeholde sunde væv. Det er især vigtigt i myelinskeden, der belægger nerveceller for at sikre overførsel af meddelelser fra din hjerne til organer i hele kroppen. Tilstrækkelige histidinniveauer er afgørende for god mental og fysisk sundhed. Forhøjede histidinniveauer har været forbundet med fysiologiske lidelser som angst og skizofreni. Desuden menes lave histidinniveauer at føre til reumatoid arthritis og døvhed fra nerveskader. Histidin kan være impliceret i behandlingen af ​​psykiske lidelser og seksuel dysfunktion. Der er også tegn på, at histidin kan spille en rolle i at beskytte kroppen mod strålingsskader og forhindre udbrud af aids. Dette skyldes dets evne til naturligt at afgifte kroppen og producere både røde og hvide blodlegemer.

Kosthistidin

Voksne kan typisk producere tilstrækkelig histidin fra andre aminosyrer i leveren for at understøtte kroppens daglige behov. Dog skal børn få histidin gennem de fødevarer, de spiser. Histidin er nødvendig, især i løbet af barndommen, for korrekt vækst og udvikling. Når histidin metaboliseres af menneskekroppen, producerer det histamin. Histamin er et stof involveret i inflammatorisk respons og produktion af saltsyre i maven. Hvis børn, især spædbørn, ikke spiser nok histidinholdige fødevarer, kan de opleve eksem, en form for dermatitis. Denne tilstand behandles straks, når histidin suppleres i kosten. Endvidere lider nogle individer af en genetisk lidelse, der forhindrer den korrekte metabolisme af histidin, hvilket resulterer i en histidinopbygning i blodet.

Aminosyrer i fødevarer

De fleste fødevarer indeholder i det mindste nogle af de nødvendige aminosyrer. Proteinrige dyrefoder indeholder typisk komplette proteiner, hvilket betyder at de leverer kroppen med alle essentielle aminosyrer. Plantebaserede fødevarer indeholder derimod ufuldstændige og indeholder kun nogle af de essentielle aminosyrer. Histidin findes typisk i fødevarer som fisk, kød, æg og mejeriprodukter.

Fødevarekilder

Histidin, der ligner andre aminosyrer, findes primært i proteiner med høj proteinindhold. Kød, fjerkræ, fisk, mejeriprodukter og nogle kornprodukter, herunder ris, hvede og rug, er derfor histidinholdige fødevarer. Flere gode fødevarer kilder omfatter skaldyr, bønner, æg, boghvede, majs, blomkål, svampe, kartofler, bambusskud, bananer, cantaloupe og citrusfrugter. Mens det er nemt for dine naturlige histidinforsyninger at køre kort, vil forbrugende fødevarer fra hver af fødevaregrupperne sikre, at du opfylder dine daglige histidinbehov.

Supplering

Terapeutiske doser af histidin varierer fra 0,5 til 20 gram pr. Dag. Supplerende op til 30 gram histidin pr. Dag har ikke vist nogen negative bivirkninger hos voksne i korte perioder. Hvis du er kronisk syg eller lider af gigt, kan du have gavn af moderat histidintilskud, som er tilgængeligt i både strøm- og kapselform. Men hvis du lider af bipolar depression, bør allergier eller inflammatoriske problemer undgå histidintilskud. Kontakt din læge, inden du tager et histidintilskud.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Great Gildersleeve: Town Is Talking / Leila's Party for Joanne / Great Tchaikovsky Love Story (Januar 2020).