Levevis

Hvordan man bor 35 år længere

Pin
+1
Send
Share
Send

Livet er for kort. Du må ikke have kontrol over den gigantiske meteor, der rammer dig i hovedet, mens du går ned ad gaden. Men hvis du antager, at dit uheldige lotteri nummer ikke kommer op, har du en bemærkelsesværdig mængde kontrol over, hvor længe du bor. Det viser sig, at livsstil er vigtigere end genetik ved at bestemme, hvor længe du vil leve, ifølge en undersøgelse fra Göteborgs Universitet, der blev offentliggjort i Journal of Internal Medicine.

Og heldigvis kan de livsstilsændringer, der kan score dig flere år også score dig mere kvalitet år, ifølge Eudene Harry, M. D., medicinsk direktør for Oasis for optimal sundhed wellness center i Orlando og forfatter til "Levende Yngre i 8 enkle trin."

Til dette formål fandt vi otte sunde vaner, der kan tilføje 35 år til din pensionsplan.

Få flere venner: Tilføj 7 år

Når det kommer til venskab, jo mere jo mere glædeligt (og sundere). I en undersøgelse af 1.477 personer i deres halvfjerdserier fandt australske forskere, at folk med de fleste venner havde en syv-årig lejekontrakt på livet. Mens venner kan tilbyde et supportnetværk og kan hjælpe folk med at trække gennem hårde tider, kan biokemi også spille en rolle, siger Harry.

"Handlen med at befriending øger faktisk produktionen af ​​oxytocin," siger hun. Oxytocin (kramhormonet) har en beroligende effekt på hjernen og kan være hemmeligheden bag venskabets evne til at forbedre blodtrykket, reducere binge-spise og helbrede hurtigere, siger hun.

Brug et stående skrivebord: Tilføj 2 år

Brug af et stående skrivebord kan tilføje to år til dit liv. Fotokredit: moodboard / moodboard / Getty Images

Glem alt om en følelsesløs bag: Når man sidder, din omsætning bremser, du forbrænder færre kalorier, din sukker stofskifte stagnerer, og de enzymer, der er ansvarlige for at nedbryde triglycerider slukke ifølge Susan Block, fakultet medlem for den amerikanske Rådet om Motion og direktør for fitness for California Health & Longevity Institute. Så tag dig af bunden oftere. En undersøgelse fra 2012 offentliggjort i BMJ Open viste, at reducering af din on-the-tush tid til mindre end tre timer om dagen kan øge din forventede levetid med to år.

Block foreslår at oprette et stående skrivebord, gå, når du er på telefonen, forlader dine snacks i kontorkøkken, så du skal gå for at få dem, eller endda planlægge møder som en tur rundt i bygningen. "Selv stående en gang i timen i 5-10 minutter kan gå langs vejen for at hjælpe dig med at føle dig bedre og leve længere," siger hun.

Floss: Tilføj 6 år

Regelmæssig tandtråd kan tilføje seks år til dit liv Foto Credit: A Carmichael / Image Bank / Getty Images

Ved at tillade inflammatoriske stoffer at rejse ind i kroppen har beskidte chompers været forbundet med øget risiko for hjertesygdom, slagtilfælde, diabetes og endda autoimmune sygdomme som reumatoid arthritis. Så vigtigt er mundhygiejne, at regelmæssig flossing kan tilføje 6,4 år til dit liv, ifølge forskningen fra Michael F. Roizen, M.D., chef wellness-medarbejder på Cleveland Clinic og medstifter af RealAge.

Selv tandtråd hver anden dag i seks måneder kan reducere niveauerne af C-reaktivt protein, til en markør for betændelse, der øger risikoen for kardiovaskulær sygdom, vende tilbage til normal, ifølge forskning fra den internationale Heart og Lung Institute.

Spis en kop rå veggies en dag: Tilføj 2 år

Din mor havde ret: Afslut dine grøntsager. Mænd, der spiser mindst 60 gram (ca. 1 kop) grøntsager om dagen, skal i gennemsnit leve to år længere end folk, der spiser mindre end 20 gram om dagen.

Mens både rå og kogte grøntsager har mange fytokemikalier og antioxidanter, der gør dem forlænge levetider, en ernæringsmæssig revision offentliggjort i Cancer Epidemiology Biomarkører Eksempel fandt, at rå grøntsager har en stærkere virkning. Madlavning (især kogning) kan zap op til 50 procent af antioxidanterne i nogle grøntsager, ifølge en undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i Journal of Food Science.

Tænk Positiv: Tilføj 7 år

Latter og positivitet kan tilføje syv år til dit liv Foto Credit: George Doyle / Stockbyte / Getty Images

"Undersøgelser bekræfter, hvad vi har mistænkt i nogen tid: Et positivt syn på liv og latter kan faktisk hjælpe dig med at leve længere," siger Harry. For eksempel kan en Yale University undersøgelse af ældre voksne fandt, at mennesker med et positivt syn på modningen levede mere end syv år længere end dem, der ikke gjorde det, mens en 2012 undersøgelse offentliggjort i aldring fandt, at positivitet og latter definerer egenskaber i mennesker der fejrer deres 100 års fødselsdag.

Positiv tænkning øger hjernens niveauer af hormonet Brain Derived Neurotropic Factor, som forbedrer hukommelsen, hjælper med at lindre depression og bekæmper Alzheimers sygdom, forklarer Harry. Hvad mere er, den simple handling af griner mindsker niveauerne af stresshormonet kortisol såvel som betændelse, siger hun.

Nå dit mål BMI: Tilføj 3 år

Et barometer af kropssammensætning, body mass index (BMI) sammenligner vægt til højde ved at dividere vægtmåling (i kilogram) med kvadreret højde måling (i meter). Vedligeholdelse af et body-mass index på 25 til 35 kan forkorte dit liv med op til tre år, ifølge University of Alabama forskere. Et BMI mellem 25 og 30 betragtes som overvægtigt, mens en BMI på mere end 30 anses for overvægtig.

Ved at fremme inflammation, overskydende kropsfedt øger din risiko for diabetes, hjertesygdomme, slagtilfælde, søvnapnø, og tyktarmskræft, mens kaste hormoner, herunder cortisol, insulin, testosteron og væksthormon ud af whack, siger Harry.

Spis flere nødder: Tilføj 3 år

Bar mad er måske ikke så slemt.Da Loma Linda University forskerne studerede sundhedsvaner på 34.000 syvende dag adventister (en gruppe kendt for sin levetid) opdagede de, at de, der spiste nødder fem dage om ugen, levede 2,9 år længere i gennemsnit end dem, der spiste nødder mindre end en gang om ugen .

Nødder mindsker risikoen for højt blodtryk, insulinresistens, højt kolesteroltal, ustabil hjerterytme og diabetes, siger Harry. Desuden kan deres højt proteinindhold og fedtindhold fremme følelser af mæthed og vægttab.

Træning regelmæssigt: Tilføj 5 år

At udøve regelmæssigt kan tilføje fem år til dit liv. Fotokredit: Thomas Barwick / Stone / Getty Images

Uanset hvad din skala siger, kan træning hjælpe dig med at leve længere. En nylig undersøgelse fra National Cancer Institute, der undersøgte 654.827 voksne i alderen 21 til 90, viste, at de deltagere, der udøvede de mest, overlevede dem, der udøver mindst 4,5 år.

Den enkle handling at udøve - selvom du ikke taber sig - forbedrer humør, balancerer hormoner, øger hukommelsen, styrker knoglerne, reducerer kolesterol og forhindrer forstoppelse, siger Harry. For den største fordel foreslår hun en kombination af styrketræning og aerobic øvelser.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Relaxing Piano Music, Music for Stress Relief, Relaxing Music, Meditation Music, Soft Music, ✿2808C (Februar 2020).