Sundhed

Fordele ved Perilla Frutescens

Pin
+1
Send
Share
Send

Perrilla frutescens, der almindeligvis omtales som perilla, er en årlig plante, der er indfødt i Østasien, og det er medlem af mintfamilien. Perilla-fabrikken har en lang historie i brug i traditionel kinesisk medicin. I dag anvendes perillafrøolie og ekstrakter af de tørrede blade til en række sundhedsfremmende formål. Som med ethvert plantesupplement skal du tale med din læge, før du tager perilla.

Perilla Blad og Frø Egenskaber

Perilla blade ekstrakt og frøolie indeholder begge en bred vifte af flavones, siger "Natural Medicines Comprehensive Database." Flavoner er planteforbindelser, der har en potent antioxidantaktivitet og bidrager til at forhindre frie radikal-inducerede skader på dine celler og DNA. Flavoner binder også til tungmetaller og hjælper med at fjerne dem fra din krop. Perillafrøolie og blade ser begge ud til at have tumorforebyggende egenskaber, ifølge Drugs.com. Desuden har frøene af perilla kolesterolsænkende egenskaber, og ekstrakter af bladene viser antiinflammatoriske egenskaber, siger Drugs.com.

Blad- og frøbrug

Traditionelle kinesiske lægepraksis bruger perillafrø og efterlader at fremkalde svedtendens og hjælper med at behandle kvalme, allergi, solstråle, muskelspasmer og allergisk rhinokonjunktivitis. Desuden siger Drugs.com, at perilla blade bruges til at forhindre fødeforgiftning, og perillafrøolie bruges til at forhindre aldersrelaterede læringsmangler. Disse anvendelser er primært baseret på anekdotiske rapporter, men ikke solide videnskabelige beviser.

Potentielle Perilla Frøolie Brug

Perilla frø indeholder en høj mængde af omega-3 essentielle fedtsyre alfa-linolensyre eller ALA. På grund af det høje indhold af ALA, der er til stede i perillafrøolie, antages olien at reducere serumkolesterol og triglyceridniveauer. Ifølge University of Maryland Medical Center foreslår foreløbig forskning, at ALA også kan bidrage til at forebygge og behandle depression, reducere menstruationssmerter, reducere risikoen for dødelige hjerteanfald, forebygge brystkræft og behandle autoimmune sygdomme som lupus og rheumatoid arthritis. ALA kan også hjælpe med at behandle inflammatoriske tarmsygdomme som Crohns sygdom. Selv om ALA kan hjælpe med disse forhold, skal det bemærkes, at der ikke er foretaget nogen direkte undersøgelse af perillafrøolie til disse formål.

Perilla Frøolie og Astma

Perillafrøolie menes at øge lungefunktionen, og det kan være til gavn for astmasyge. Et fire-ugers placebokontrolleret studie offentliggjort i juni 2000-udgaven af ​​"International Archives of Allergy and Immunology" undersøgte virkningerne af perillafrøolie på astma-patienter. Ved udgangen af ​​de fire uger oplevede patienterne, der tog olien, en bemærkelsesværdig stigning i lungekapacitet og forbedrede luftstrømningsmuligheder. Den nøjagtige virkningsmekanisme er ukendt, men forskere har mistanke om, at perilavæskeolie fordele astma lider, fordi ALA i den undertrykker produktionen af ​​leukotrien, hvilket er et inflammatorisk stof forbundet med nedsat respiratorisk funktion.

Pin
+1
Send
Share
Send