Sport og fitness

En nærmere kig på kettlebells

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du har brugt noget i et gym, har du sikkert set masser af fitnessfads, der drejer rundt om noget nyt eller redesignet træningsudstyr. Du har sikkert også lagt mærke til det er ikke længe før dette nye udstyr forsvinder fra gymnastiksalen, eller hvis du fandt dig selv at eje en, er henvist til kælderen.

Men et stykke træningsudstyr har eksisteret i hundreder af år og bruges stadig aktivt i fitnesscentre og i hjemmet til fitness buffs: kettlebell. Og dens fortsatte eksistens og stigende popularitet skyldes ikke kun dets funktionalitet, men også dens kombination af kardio- og styrketræning.

Mens du måske kender kettlebellen som den mærkelige kanonboldformede vægt, du har set, men aldrig prøvet, skal du ikke blive afskåret af det. Det er ikke nær så skræmmende som du forestillede dig. Fortsæt læsning for at finde ud af, hvorfor det opretholder et respektområde i gymnastiksalen.

Når vi taler hele kroppen, er kettlebell et af de bedste udstyrstyper i gymnastiksalen.

Chris Marhefka, grundlægger af Body By Boris Fitness og træning

En kort historie af Kettlebell

Stilen og teknikkerne til kettlebellløftning, der anvendes i dag, kommer direkte fra Rusland. Det oprindelige formål med disse vægte var dog ikke styrketræning. De var beregnet som modvægt for korn og producerer, idet man anvendte pood som måleenhed. Kettlebells fortsætter med at måles i poods, med en pood svarende til ca. 36 pounds, eller ca. 16 kg.

Over tid bemærkede folk, at de, der regelmæssigt håndterede modvægtene, udviklede betydelig styrke og indså, at disse vægte også kunne bruges til fysisk kondition.

I 1948 begyndte elit-sovjetiske militærstyrker regelmæssigt at bruge kettlebell som et nøgleudstyr i deres arsenal i fysisk træning. Samme år blev kettlebellløftningen Sovjetunionens nationale sport. Men det var først i 1985, at regler, reguleringer og vægtkategorier blev fuldt etableret, efterfulgt af det første nationale kettlebell-mesterskab i Lipetsk, Rusland.

Hvorfor det er et effektivt fitnessværktøj

Russerne er ikke alene i deres påskønnelse af kettlebell's fitnessfordele.

Annie Galovich, fitness manager i Equinox i Greenwich Village, New York, og en certificeret kettlebell træner, siger, at kettlebell er vokset i popularitet, fordi det er sjovt at arbejde med og giver en total kropstræning.

"Det føles målrettet," siger Galovich. "Du vælger noget op, og det føles anvendeligt ved at bruge næsten alle muskler i din krop."

Når den bruges korrekt, kan kettlebell stimulere hver muskel fiber i kroppen og give kombinationen af ​​to-i-en-kombination af ren styrke og kardio træning. Og det har fordele håndvægten bare ikke.

"Kettlebell er ikke i midten af ​​massen som en håndvægt er i din hånd, så det skaber kraft fra jorden og styrker din kerne," siger Galovich.

Kettlebellens træningsområde følger generelt mønsteret for pick-up, deadlift, snatch og swing. Med andre ord, afhentningen fra gulvet, dødløftet ved at folde din kerne og ben, og derefter udfolde sig til løft af, snatching ved at placere din arm og hånd i forberedelse til den endelige bevægelse, kettlebell swing.

Galovich anbefaler at inkorporere kettlebells i begyndelsen af ​​træning efter en passende opvarmning, da det inkorporerer hele kroppen og øger din puls.

Før du svinger det Kettlebell

Fotokredit: Adobe Stock / baranq

Kettlebells er af natur designet til intense bevægelser i hele kroppen med stor kraft og kan bruges i næsten enhver øvelse. Men kettlebellen er ikke fad. Det behøver ingen markedsføring og løfter ingen natten svar. I stedet giver det mulighed for rigorøs træning og øvelser.

Chris Marhefka, grundlægger og formand for Body By Boris Fitness og træning i Gainesville, Fla., Har specialiseret sig i gruppearrangementskampe og har fundet kettlebell til at være et af de mest effektive stykker fitnessudstyr - når det bruges korrekt.

"Folk kan misbruge kettlebell, fordi det bevæger sig glat med kroppen," sagde Marhefka. "Men det tilføjer ustabilitet, engagerer din kerne og mange forskellige muskelfibre, så brugerne skal være forsigtige med form."

Marhefka krediterer stigningen i popularitet af træning med kettlebells til deres enkelhed og effektivitet.

"Kettlebells har eksisteret i lang tid, men vi har set en stor stigning i funktionel træning med boot camps og crossfit træning," Marhefka sagde. "Kettlebells passer virkelig ind i dette skift i funktionel træning på grund af deres multifunktionsfunktioner."

Marhefka siger, at det er vigtigt at lære at bruge kettlebells korrekt, inden du begynder at træne med dem. Der er større risiko for skade ved brug af kettlebells end dumbbells, fordi alt er frit bevægeligt. Derudover har folk en tendens til at bruge tungere vægte, når de bruger kettlebells, hvilket øger risikoen for skade.

Kettlebells er mest effektive til at målrette musklerne langs den bageste kæde - musklerne på bagsiden af ​​din krop. Når du står med knæene lidt bøjet i en halv squat, skaber kettlebell øvelser et tryk i energi gennem benene og op gennem ryggen, der giver en total kropsbevægelse, som løfter hver muskel væk fra jorden.

Kettlebells er her for at blive

Da flere mennesker går ind for tanken om, at fitness skal være en prioritet, vil de opdage, at kettlebells ikke er skræmmende, og at de vil lære at bruge dem succesfuldt.

"Vi har taget en mentalitet af total kropsbehandling," siger Marhefka. "Og når vi taler hele kroppen, er kettlebell et af de bedste udstyrstyper i gymnastiksalen."

Og i modsætning til de nyeste og bedste fitnessfads er kettlebell et udstyr, der ikke går overalt - undtagen når du svinger det selvfølgelig.

Hvad synes du?

Har du trænet med kettlebells før? Er de en del af jeres regelmæssige rutine? Hvad er dine yndlings kettlebell øvelser? Eller har du aldrig prøvet dem før? Efter at have læst dette, tror du, du vil give dem et forsøg? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor!

De 2 bedste Kettlebell øvelser

  1. Kettlebell Swing
    Kettlebell Swing er en aerobisk intens styrke- og konditionstrækning, en af ​​de mest populære øvelser med kettlebell.

HVORDAN GØRE DET: Stå med knæene lidt bøjede og din røv ud, tag kettlebellen mellem dine ben og stram den frem og op med dine arme lige. Når du kommer op, skal du læse dine hamstrings og knytte dine glutes. Gør alt i én bevægelse, kør gennem hæle.

Tips Se frem til at undgå at skade din nedre del. Start med 10 til 15 reps ved hjælp af 25 procent af din kropsvægt.

  1. Tyrkisk Get-Up
    Denne øvelse kombinerer flere bevægelser og øvelser i en. Dets sværhedsniveau overgår den af ​​kettlebell swing, og så gør resultaterne.

Sådan gør du: Læg på gulvet med din arm strakt mod loftet og hold kettlebellen. Placer din modsatte hånd på jorden væk fra din krop og tag dit knæ op.

Tips Start langsomt, indtil alle bevægelserne er en glat bevægelse. Start med otte reps på hver arm ved hjælp af en kettlebell omkring 10 procent af din kropsvægt.

Pin
+1
Send
Share
Send