Sundhed

Dele af hjernen, der påvirker bevægelsen

Pin
+1
Send
Share
Send

Bevægelser, både frivillige og ufrivillige, koordineres af flere regioner i hjernen. De forskellige dele af hjernen kommunikerer med hinanden for at udføre den ønskede bevægelse. Hvis der opstår skade på en del af hjernen, der påvirker bevægelsen, kan det medføre mobilitetsproblemer og ændre motorens kommunikationslinje.

cerebellum

Et område, der er meget involveret i bevægelse, er cerebellum, som er den næststørste del af hjernen og er placeret bag på hjernen. Ifølge de canadiske institutter for sundhedsforskning er cerebellumets hovedfunktion at koordinere bevægelser ved at placere og styre musklerne som reaktion på sensorisk input. Den cerebellum er også et opbevaringsområde for proceduremæssige minder, som er minder om motoriske færdigheder. Center for Neuro Færdigheder tilføjer, at cerebellum kontrollerer balance og ligevægt.

Motor Cortex

Motorkortex påvirker mange af kroppens bevægelsesevner. De canadiske institutter for sundhedsforskning angiver, at motorcortex består af tre dele: den primære motorcortex (placeret i område fire af precentral gyrus), præmotorområdet og det supplerende motorområde, hvoraf de to sidstnævnte er placeret i område seks. Den primære motorcortex styrer muskelkontraktioner på samme side af kroppen. Disse er nødvendige for bevægelse. Formotorområdet tager de indgående sensoriske oplysninger, der er nødvendige for kroppens bevægelser, og det supplerende motorområde planlægger de komplekse bevægelser. Motorcortexen er ikke det eneste område i hjernen, der er ansvarlig for frivillige bevægelser - den præfrontale cortex og den bakre parietale cortex er også involveret.

Frontallappen

Ifølge Center for Neuro Færdigheder påvirker Frontal Lobe, som er den del af cerebral cortex nær panden, bevægelse. Frontal lobe gemmer motorminner, styrer simple bevægelser og gør sekventering af komplekse bevægelser.

Basal Ganglia

Lundbeck-instituttet oplyser, at de basale ganglier indeholder flere strukturer-de caudate-kerner, putamen og globus pallidus-som er involveret i bevægelseskontrol. De canadiske institutter for sundhedsforskning tilføjer, at de basale ganglier er relæer til motorinformation. De sender signaler mellem cerebral cortex og det supplerende motorområde. De basale ganglier fungerer også som motorfilter, der forhindrer bevægelser, når de ikke er egnede.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Marts 2020).