Sygdomme

Maven vokser under graviditeten

Pin
+1
Send
Share
Send

Graviditet forårsager mange ændringer i din krop, herunder i din appetit. Det skyldes, at den voksende baby inde i dig selv har kalorier. En blødende mave er ubehagelig og pinlig, især hvis du ikke er vant til at appetitere udsving. Heldigvis er der flere måder at quell en grusende mave under graviditeten.

Årsager

Maven brydes som maven og tyndtarmens vægge klemmer for at skubbe gas, væske og mad gennem fordøjelsessystemet. Denne fornemmelse stiger, når maven har været tom i nogle få timer. Graviditet øger din appetit, fordi den voksende baby inde i dig kræver mere ernæring, næring og ifølge BabyCenter-hjemmesiden, omkring 300 ekstra kalorier, end du er vant til dagligt, hvilket resulterer i hyppigere mavegroende episoder. Graviditet forårsager også, at dine hormoner svinger og øger dit stofskifte, hvilket ofte efterlader dig sulten og din mave gror.

Behandling

Spis omkring fem snacks og små måltider hver dag for at lette sultesmerter og holde maven fuld uden at overfylde den. Vælg fødevarer, der er nærende og fylde dig. For eksempel vil fuldkornsprodukter og fedtfattige mejeriprodukter tilfredsstille din voksende mave, samtidig med at din krop og din voksende baby får ernæring. Forbrug mad, der tager tid at spise, som et æble eller en stor salat, så du giver din krop en chance for at genkende fyldeindikatorer.

Tips

Bær nærende snacks med dig til enhver tid, så du kan tilfredsstille din grøftende mave med noget sundt i stedet for en opfedning af fastfood eller snackautomat. For eksempel, læg en lille plastpose af trail mix, mandler eller et par granola barer i din pung. Tillad dig selv at have din yndlings godbid en gang imellem, så det er mindre fristende at snacke på usunde mad på andre tidspunkter.

Overvejelser

Tal med din læge, hvis du er bekymret for din øgede appetit eller voksende mave. Selv om det er et normalt svar på graviditet, kan en læge hjælpe med at udelukke andre sundhedsmæssige forhold og overvåge din vægtforøgelse. Brug ikke din voksende mave som en undskyldning for at spise, hvad du vil. Usunde og fede fødevarer forlade dig ikke tilfreds og mangler den ernæring du og din voksende baby har brug for.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Wie funktioniert der Magen? (April 2020).