Sygdomme

Er din krop spalter jordnødder?

Pin
+1
Send
Share
Send

Jordnødder er en høj-energi mad, der indeholder en overflod af sunde fedtstoffer, protein og fiber samt et bredt udvalg af vitaminer og mineraler. Din krop fordøjer jordnødder med de samme fysiske og enzymatiske processer, der anvendes til andre fødevarer, der indeholder en blanding af næringsstoffer. Medmindre du har en peanutallergi eller en allerede eksisterende medicinsk tilstand, der forstyrrer dine fordøjelsesprocesser, skal din krop være i stand til at fordøje jordnødder uden problemer.

Protein

Fordøjelige proteiner tegner sig for omkring 25 procent af vægten af ​​jordnødder, rapporterer "Alternative Field Crops Manual." Proteinet i jordnødder indeholder alle de væsentlige proteinblokke eller aminosyrer, som din krop kræver. Fordøjelsen af ​​jordnøddeprotein begynder i din mave og fortsætter i tyndtarmen, hvor næringsstofabsorption forekommer. En 1 ounce servering af stegte jordnødder giver din krop med ca. 7 til 8 gram protein.

Fedtstoffer

"Alternative Field Crops Manual" bemærker, at jordnødder er cirka 42 til 52 procent olie efter vægt. Olien i jordnødder består primært af umættede, hjertesundede fedtstoffer. En 1 ounce servering af jordnødder indeholder 14 til 15 gram fedt, hvoraf ca. 85 procent er mono- og flerumættede fedtstoffer. Som med andre fedtfattige fødevarer får mængden af ​​fedt i jordnødder dem til at forblive i maven længere end fedtfattige fødevarer. Dette fænomen indikerer ikke dårlig fordøjelighed, men snarere en fysiologisk fordelagtig tilpasning. Fordi det er et energirigt brændstof, er fedt en værdifuld stofskiftevare. Den langsomme overførsel af jordnødder og andre fedtholdige fødevarer fra maven til tyndtarm hjælper med at sikre, at din tarme har tilstrækkelig tid til fuldstændigt at fordøje og absorbere så meget fedtindhold som muligt.

Fiber

Jordnødder er ikke sande nødder; de er bælgplanter, det tekniske udtryk for tørbønner. Ligesom andre bønner og grøntsager indeholder jordnødder en betydelig mængde plantefiber. Tarmene fordøjer ikke plantefiber, uanset fødekilden. Af denne grund kan du lejlighedsvis mærke fibrøse rester af jordnødder i din skammel en dag eller to efter at have brugt nødderne. Tilstedeværelsen af ​​disse fiberrester angiver ikke mangel på fordøjelse af andre næringsstoffer i nødderne.

Advarselsskilte

Selvom jordnødder normalt fordøjes af det menneskelige fordøjelseskanalen, kan allergier og visse gastrointestinale problemer forstyrre normal nedbrydning og absorption af forskellige fødevarer. Hvis du oplever kvalme, opkastning, mavesmerter, overskydende tarmgas, diarré, forstoppelse, elveblest eller andre uforklarlige symptomer efter at have spist jordnødder, skal du tale med din læge. Hvis du oplever åndenød, skal du ringe 9-1-1.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Diese 7 Lebensmittelkombinationen solltest du vermeiden (April 2020).