Sport og fitness

Steel Vs. Grafitjernstænger

Pin
+1
Send
Share
Send

Uanset om du er en erfaren pro eller stadig en amatør, vælger du det rigtige golfudstyr kan du få en enorm forskel i kvaliteten af ​​dit spil. Den golf aksel især anses for at være en af ​​de vigtigste klub komponenter, og den type aksel du vælger, kan påvirke din skud nøjagtighed, hastighed og bane. Golfjern har typisk aksler fremstillet af grafit eller stål, som hver især har sine egne fordele og ulemper.

Konstruktion

Den primære forskel i jernaksler fremstillet af stål versus grafit er deres sammensætning. Stålaksler er typisk lavet af kulstofstål, selv om rustfrit stål også kan anvendes. En stribe af stål rulles ind i et rør og strækkes derefter, indtil den korrekte diameter og tykkelse opnås. Stålet er støbt for at tilføje fleksibilitet og kickpoints og endelig forkromet. Grafitaksler er lavet ved at støbe grafitape med et epoxybindemiddel rundt om en ståldorn. Grafitbåndet opvarmes, og når det er afkølet, fjernes dornen og akslen slibes, males og forsegles med laminat.

Holdbarhed

Holdbarheden af ​​en stål- eller grafitaksel afhænger generelt mere af, hvordan de anvendes, end deres sammensætning. Stålaksler vil vare en levetid, så længe de ikke må ruste. Stålaksler har også en tendens til at være mere tilgivende i form af nyere spillere, der endnu ikke har perfekt til at svinge. Skafter fremstillet af grafit kan være lige så holdbare som dem, der er fremstillet af stål, når de passer ordentligt. Det er vigtigt at kontrollere grafitaksler til chipping eller revner for at forhindre laminatforsegling fra afskalning.

Steel Shaft Fordele

Der er flere fordele ved stålaksler, især for mere erfarne spillere. Stålaksler er tungere, og for spillere med hurtigere svinghastighed kan denne ekstra vægt bidrage til at forbedre nøjagtigheden og kontrollen uden at forringe skudafstanden. Stålaksler producerer også mere tilbagemelding eller vibrationer i hænder og arme, når bolden rammes, hvilket kan hjælpe erfarne spillere til at "føle" skudene og foretage korrektioner til deres sving.

Graphite Shaft Fordele

Grafitaksler kan ofte være mere gavnlige for nyere spillere og dem med en langsommere svinghastighed. Da grafit er mere let, tager det mindre kraft at svinge klubben og for mindre erfarne spillere, kan dette medvirke til at maksimere deres skudafstand. Grafitaksler har også en tendens til at dæmpe vibrationer på dårligt ramte skud og dette kan være nyttigt for spillere, der har en hånd- eller armskade eller nyere spillere, som stadig arbejder på deres swing.

Overvejelser

Ved valg mellem stål- eller grafitjernaksler er der flere faktorer at overveje, herunder omkostning og konsistens. Stål er typisk billigere end grafit, med premium stålaksler koster så meget som lav-end grafit aksler.

Pin
+1
Send
Share
Send