Sygdomme

Hvad forårsager kroppen til at producere kropslugt fra porer?

Pin
+1
Send
Share
Send

Kroppen har to forskellige slags svedkirtler: eccrine kirtler, som afkøler kroppen med sved og apokrine kirtler, som udløses af følelsesmæssige stimuli. Eccrine kirtler findes over hele kroppen. Apokrine kirtler findes, hvor der er en overflod af hårsække, herunder hovedet, lysken og armhulerne. Apokrine kirtler er mere tilbøjelige til at producere en lugt på grund af deres placeringer og bakterier og snavs, der nemt kan akkumulere der.

Hormoner

Hver person har sin egen duft, men ændringer i hormonniveauer kan påvirke kropskemi og ændre personlig lugt. I løbet af en måned ændres kvindelige hormoner, hvilket fører til menstruation og ægløsning. Disse hormonforandringer påvirker hele kroppen, herunder det interne termometer og blodkar dilatation i huden, som alle kan have indflydelse på kropslugt. Kropslugt påvirkes også af normal væskeudladning, som er almindelig hos kvinder i menstruationscyklussen og ægløsning.

Perspiration og bakterier

Selvom sved er næsten lugtfri, når det kommer i kontakt med bakterier på huden, kan det forårsage en ubehagelig lugt ifølge Mayo Clinic. Folk kan være tilbøjelige til kropslugt, hvis de ikke bruser ofte nok til at slippe af med lugtfremkaldende bakterier. Sebaceous kirtler, der udskiller olie, udløses for første gang i puberteten, så mens badning et par gange om ugen kan arbejde for et barn, vil en teenager opdage, at brusebad sjældent kan føre til dårlig lugt. Overvægtige personer kan også udvikle kropslugt, hvis de ikke når områder af deres kroppe under vask.

Deodorant hjælper med at eliminere kropslugt ved at gøre huden sur, et ubeboeligt miljø for bakterier. Dufter tilsat til deodorant også masker lugt. Deodorant vil dog ikke stoppe sved.

Andre årsager

Nogle fødevarer og medicin kan påvirke kropslugt. Varmt drikkevarer og krydrede fødevarer kan forårsage svedtendens, og i kombination med snavs og bakterier forårsager eller forværrer kroppen lugt. Nogle fødevarer, såsom hvidløg, udskilles også gennem porer. Når disse kombineres med sved, resulterer kropslugt. Alkohol, når den forbruges i overflod, udskilles gennem porer og vil forårsage en ubehagelig duft.

Morfin, aspirin, acetaminophen og thyroid medicin forårsager sved. Folk med lavt blodsukker, som f.eks. Skyldes diabetes, kan svede voldsomt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Claves para entender la vida y volver a tu esencia - Suzanne Powell en Albacete 29-10-2016 (April 2020).