Mad og drikke

Kan vitaminer øge sædproduktionen naturligvis?

Pin
+1
Send
Share
Send

Den gennemsnitlige sunde, frugtbare par har kun 20 procent chance for at blive gravid i en given måned, ifølge American Society for Reproductive Medicine. Par kan blive afskrækket, når graviditet ikke opstår efter flere måneders forsøg. Mænd og kvinder kan begge have problemer, som bidrager til infertilitet. Hvis du er bekymret for, at du har spermaproblemer, har visse vitaminer - herunder coenzym Q10, C-vitamin og zink - vist sig at forbedre sædproduktionen.

Coenzym Q10

Din krop producerer naturligvis Coenzyme Q10 eller CoQ10. Mens mændene alder, reduceres deres evne til at producere CoQ10. En undersøgelse udgivet i 2009 i "Journal of Urology" undersøgte virkningerne af CoQ10 supplementation og sædfunktion hos infertile mænd. Mændene blev randomiseret til at modtage enten et 300 mg CoQ10 supplement eller en placebo. Studieresultaterne viste signifikant forbedring i sædkvalitet og tæthed hos mændene, der modtog CoQ10 supplementet. Forfatterne af undersøgelsen tyder dog på, at der er behov for mere forskning, inden der kan laves formelle henstillinger.

C-vitamin

C-vitamin er et vigtigt næringsstof og en vigtig antioxidant. American Dietetic Association anbefaler mænd at forbruge mindst 90 mg vitamin C for at forbedre deres frugtbarhed. En undersøgelse udgivet i 2006 i "Journal of Medicinal Foods" viste, at C-vitamin øger sædproduktionen. Undersøgelsen overvåger virkningerne af vitamin C-tilskud på sædmotilitet, sædceller og sædhelse hos infertile mænd. Mændene fik 1 000 mg C-vitamin to gange om dagen i to måneder. I slutningen af ​​undersøgelsen viste de supplerede mænd markante forbedringer i alle tre parametre, hvor sædceller øgedes fra 14 millioner per ml sæd til 32 millioner per ml sæd.

Zink og folat

Et spor mineral, zink er fundet i kun et par fødevarer. Zinkmangel er forbundet med infertilitet hos mænd, ifølge Office of Dietary Supplements. Folat er et B-vitamin, der er nødvendigt til produktion og vedligeholdelse af nye celler. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Fertilitet og sterilitet" i 2002 viste et positivt forhold mellem zink- og folattilskud og sædproduktion hos infertiliserede mænd. Undersøgelsen gav tilfældigt fire grupper af mænd til at modtage enten 5 mg folinsyre, 66 mg zink, 5 mg folsyre og zink eller placebo. Mændene, der tager folinsyre og zink-kombinationen, forbedrede deres sædceller med 74 procent. Selv om disse oplysninger er lovende, foreslår undersøgelsens forfattere, at der er behov for mere forskning, inden der træffes endelige anbefalinger.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Natürliche Wege zur Erhöhung der Spermienzahl und Motilität (Februar 2020).